Gisteravond is 'SOS' postuum uitgebracht. Bijna een jaar na zijn dood verscheen de nieuwe single van Avicii.

De tekst uit de track komt uit eigen hand van Avicii. Uit deze tekst kun je al goed merken dat het op dat moment niet goed met hem ging. Het lijkt wel dat deze track een noodkreet was om hulp te slaken. 


Fans reageren met gemengde gevoelens op 'SOS'. "Aan de ene kant word ik er heel vrolijk van, aan de andere kant maakt het me verdrietig", laat een fan op YouTube weten. Een andere fan kan het bijna niet geloven dat het alweer een jaar geleden is dat hij overleed en geeft hem een groot compliment voor de nieuwe single. 

De track is een samenwerking met Aloe Blacc en dat is niet voor de eerste keer. Samen met hem had hij al de mega hit 'Wake Me Up' in 2013. Aloe deelde een 'Making Of SOS'-video op zijn Instagram.


'SOS' verschijnt later dit jaar ook op het nieuwe album van Avicii, 'TIM', dat in juni verschijnt. Dit album was op het moment dat hij zelfmoord pleegde, al grotendeels af. Artiesten met wie hij eerder samenwerkte, hebben zich over de nummers gebogen en hebben het vervolgens afgemaakt. De opbrengsten van zowel de single als het album gaan naar de Tim Bergling Foundation

Foto: EPA