Zondagavond was het weer tijd voor de Billboard Awards, een van de grootste muziekprijzen in Amerika. De grote winnaar van de avond? Olivia Rodrigo! Zij ging met 7 prijzen naar huis.

Olivia Rodrigo

Ze is pas 19 jaar oud en haar eerste single 'Drivers License' kwam nog geen 1,5 jaar geleden uit maar toch wist Olivia 7 awards mee naar huis te nemen en mocht zich hiermee kronen tot koningin van de avond. Na de avond staan de volgende awards op haar schoorsteenmantel: 'Beste Nieuwe Artiest'. 'Beste Vrouwelijke Artiest', 'Beste Hot 100 Artiest', 'Beste Nummer op Streamingcijfers', 'Beste Radionummer', 'Beste Billboard Global 200 Artiest' en 'Beste Billboard 200 album' voor haar album 'SOUR'.


17 nominaties

Maar Olivia was natuurlijk niet de enige die met awards naar huis ging. Ook Drake ging niet met lege handen naar huis. Hij won 5 awards voor onder andere 'Beste Artiest', 'Beste Rapper' en 'Beste Rap Album'. The Weeknd had met 17 nominaties ook de koning van de avond kunnen worden, maar ging maar met 1 prijs naar huis. Hij won in de categorie 'Beste Mannelijke R&B Artiest'.

Optredens

Naast het uitreiken van de awards waren er ook genoeg optredens van onder andere Zedd, Silk Sonic en Becky G tijdens de Billboard Awards.


Foto: GettyImages