Zondag werden de bekende Grammy Awards weer uitgereikt in Las Vegas. Er waren 86 beeldjes uit te delen waar Silk Sonic en Olivia Rodrigo er twee van mee naar huis mochten nemen.

De genomineerden uit alle genres maken kans op de vier hoofdprijzen: album van het jaar, nieuwkomer van het jaar, song van het jaar en record van het jaar.

Silk Sonic

Het duo bestaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak won de awards voor Record van het jaar en Lied van het jaar met 'Leave The Door Open'. Deze twee categorieën kunnen nog wel eens voor verwarring zorgen, omdat beide awards voor een liedje zijn. Lied van het jaar is de prijs voor de compositie, die naar de schrijvers van een nummer gaat. De award voor Record van het jaar is voor de opname en gaat naar artiesten en studiomedewerkers die de track hebben opgenomen. 


Olivia Rodrigo

Ook Olivia Rodrigo is niet met lege handen naar huis gegaan. Zij nam de award voor Beste solo pop uitvoering met 'drivers license' mee naar huis en de award voor Beste nieuwe artiest. 


Awardshow

De belangrijkste muziekprijzen van de wereld werden na twee jaar eindelijk weer in een volle zaal uitgereikt. De afgelopen twee edities was dat vanwege de coronamaatregelen onmogelijk. De Oekraïense president Volodimir Zelenski sprak het Grammy-publiek via een videoboodschap toe over de situatie in zijn land. Hij had het in de video onder meer over het contrast tussen muziek en de stilte "van vernietigde steden en gedode mensen".

Eigenlijk zouden de Grammy's al in januari worden uitgereikt, maar de show werd verplaatst vanwege de coronapandemie. Ook werd gekozen voor een andere locatie: de MGM Grand in Las Vegas in plaats van Los Angeles.

Foto: Getty Images