Tijd om de volgende Q-world tour artiest weer wat beter te leren kennen. Wat zijn Harry Styles’ weirdste kenmerken? Wat zijn sappige Harry- feitjes? En hoe geniet je optimaal van de stad waarin hij z’n optreden gaat doen; Santiago, Chili?

Harry leerden we allemaal kennen door One Direction. Maar wist je ook dat Harry degene is die de naam van de band heeft bedacht?

Of dat Harry eigenlijk nooit de ambitie heeft gehad om zanger te worden? Hij wilde namelijk als kind altijd advocaat worden. 

Wil je Harry nou echt imponeren? Neem dan een Manchester United shirt mee naar z'n optreden. Hij is namelijk groot fan. Oh, en hij heeft dus dezelfde tweede naam én dezelfde tattoo als Ed Sheeran.

En wist je al dat Harry ook acteert? Zo zat ‘ie in Christopher Nolan’s laatste film; Dunkirk. Hier een paar van z'n beste stukjes. Spoiler alert als je de film nog niet hebt gezien dus!


Één raar feitje nog dan. Harry heeft 4 tepels. Check dit:

Nu je precies weet hoe je Harry straks kan inpakken, wil je vast weten hoe je Santiago, Chili, het best benut als je er bent. Een paar aanraders:

Plaza de Armas

Plaza de Armas  is een groot plein in het historische centrum van Santiago. Omgeven door palmbomen en allerlei oude gebouwen, kan je heerlijk relaxen en het werk van werkende kunstenaars bewonderen. Middenin het plein vind je een standbeeld van Pedro de Valdivia, de oprichter van de stad en veroveraar van Chili. Weet je dat ook weer.

Cerro San Cristóbal

Het is dan wel een klim van zo’n 45 minuten, het beeld van Maria dat op z’n 300 meter hoogte stad is zeker de moeite waard om te bekijken. Niet alleen omdat het beeld echt super mooi is, maar vooral omdat je een prachtig uitzicht hebt vanaf Cerro San Cristóbal. Én je vindt er een dierentuin. Zeker even checken dus.


De marktjes

Je vindt ze overal door de stad. En je kan er alles kopen wat je hartje begeert. Van heerlijke Chileense gerechtjes tot leuke souvenirtjes én de bekende Chileense alpacawol truien. De tofste markt om te bezoeken is misschien nog wel de Mercado Central, die als de op 5 na beste markt wereldwijd door Discovery is uitgeroepen.

Parque Bicentenario

Santiago stikt van de parken, maar deze is wel heel tof. Het park geeft je een prachtig uitzicht op de skyline van Santiago, telt duizenden bomen, standbeelden én een meer met flamingo’s. Wat wil je nog meer? 

Genoeg reden dus om die Q-world tour te winnen. Check dus in als je dat nog niet hebt gedaan! Later vandaag laten we je kennismaken met een van de volgende Q-world tour artiesten!