Geen grap: Qmusic heeft er vanaf 1 april een broertje bij. Vanochtend is de digitale radiozender Joe (spreek uit: Djoo) van start gegaan in Nederland. In België bestaat Joe op 1 april precies 10 jaar. Een mooi moment om Joe internationaal uit te breiden en de Nederlandse luisteraar te verblijden met herkenbare muziek van de jaren '80 tot nu.

Update: Joe lanceert een eigen app

Dave Minneboo, Programmadirecteur Qmusic Nederland laat weten: "Joe is in België al jaren een sterke radiozender voor een wat meer volwassen doelgroep. Joe richt zich op de frisse veertiger en draait herkenbare hitmuziek van de jaren '80 tot nu. We zien dit als een mooie uitbreiding van ons radio-aanbod."

Ochtendshow

Radio-dj Erik van Roekel, die in het weekend te horen is op Qmusic, gaat de ochtendshow van Joe voor zijn rekening nemen. Elke werkdag tussen 07:00 en 09:00 uur is hij te horen op de nieuwe zender. Van Roekel deed in 2011 mee aan het Q-college, een opleidingstraject van Qmusic voor jong talent. Hij kwam als winnaar uit de bus en kreeg zijn eigen programma in de nacht en later in het weekend. 

Erik van Roekel is blij met deze nieuwe stap in zijn carrière: “Ik heb heel veel zin om de ochtendshow van Joe voor mijn rekening te nemen en de luisteraars wakker te laten worden met muziek die iedereen kent en waar ik zelf ook veel van hou. Het is heel leuk en spannend om als dj bij de start van een nieuwe zender betrokken te zijn!”

Erik blijft in het weekend ook op Qmusic te horen.

Hoe luister ik naar Joe?

De zender is digitaal te beluisteren via Joe.nl en via de site en app van Nederland.fm.