Jess Glynne heeft haar Instagram- en Twitteraccount verwijderd. De Britse zangeres kreeg volgens The Sun doodsbedreigingen van anonieme trollaccounts, nadat ze eerder dit jaar beledigende uitspraken had gedaan over transgender personen.

Volgens bronnen in The Sun heeft de 'Rather Be'-zangeres "hele zware weken" achter de rug. Ze zou dagelijks honderden haatberichten ontvangen op haar sociale kanalen. Het verwijderen van deze accounts leek de enige optie.

In opspraak

Jess Glynne kwam in opspraak doordat ze in een podcast vertelde over een bezoekje aan een stripclub met transpersonen. Toen er een clip van de podcast op internet verscheen, kreeg Glynne veel kritiek op haar taalgebruik. In de podcast spreekt ze over "tranny stripclub". Tranny wordt gezien als een negatieve Engelse benaming voor een transpersoon. In maart bood de zangeres haar excuses aan op Instagram. "Ik weet dat sorry niet genoeg is in dit geval. Mijn hele leven maak ik al fouten en ik ben erachter gekomen dat het enige voordeel van fouten is dat je ervan leert", schreef ze toen.

Bron: EPA