Hij is inmiddels een 'brave' papa, maar Robbie Williams heeft nog genoeg herinneringen aan zijn wilde verleden. Robbie heeft meer dan 14 tattoos die zijn leven vertegenwoordigen!

Keltisch kruis
We beginnen meteen onheilspellend. In zijn Take That-tijd liet Robbie zijn eerste tattoo zetten: een Keltisch kruis op zijn rechterheup. Die heeft hij daar laten zetten omdat, zo zegt hij in een interview, hij “de duivel in hem heeft zitten.” Freaky!

Robbie heeft ook nog een christelijk kruis op zijn rechter onderarm en het ‘alziende oog’ van de Egyptische god Horus om hem te beschermen tegen boze geesten. Als die er nú nog doorkomen…

Maori mouw
Op zijn linkerarm heeft Robbie een grote Tā moko tattoo. Tā moko is de tattoo-stijl van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Vroeger werden deze tattoos aangebracht door te krassen en schaven, maar tegenwoordig worden ze ook gewoon getatoeëerd met een naald. Robbie heeft er een om de symbolische wendingen die het leven soms kan nemen te vertegenwoordigen.

Leuk feitje: zijn tattoo is gedaan in de studio van Henk Shiffmacher, een Nederlandse tattoo-artiest!

Leeuw
Heel erg Robbie deze tattoo, komisch en cool! Op zijn rechter schouder heeft hij een grote leeuwenkop met daaronder de woorden “Born to be mild” (in plaats van “Born to be wild”). Boven de leeuw staat nog de zin: “Elvis, geef mij sereniteit.”

Zwaluwen
Je kent ze misschien van de borst van One Direction-lid Harry Styles, maar Robbie had ze het eerst! Twee zwaluwen op zijn buik. Ze staan voor vrijheid en loyaliteit.

All you need is…
Op zijn onderrug, de beruchte ‘tramp stamp’ plek, heeft de ‘Candy’-zanger een stuk tablatuur met noten en tekst van het beroemde Beatles nummer ‘All You Need Is Love’.

Teddy
Sinds Robbie vader is geworden van dochter Teddy heeft hij wat wilde haren verloren. “Ik heb een kleine teddybeer met een T op haar buik getatoeëerd op mijn linkerarm,” zegt de ‘Angels’-zanger. “Ik weet niet zeker hoe ik verder veranderd ben maar ik ben gestopt met roken dus Teddy heeft mijn leven waarschijnlijk op meerdere manieren gered.”

Pijnlijk!
Op zijn borst heeft Robbie de Franse woorden “Chacun à son goût.” In het Nederlands staat er “iedereen heeft z’n eigen smaak.” Hij heeft er nogal wat voor over gehad. Robbie moest om het kwartier even pauzeren om bij te komen van de pijn! Auch…

BFF
Wat een softie! Op Robbie’s linker pols staat het nummer “1023”. De cijfers staan voor de initialen van beste vriend Jonathan Wilkes. De J is de tiende letter in het alfabet, de Q de 23e. Drie keer raden waar het nummer “1823” op het dijbeen van Jonathan voor staat… ;-)

En verder…
Verder heeft Robbie nog het wapen van de Engelse stad Burslem, het woord “love” verdeeld over zijn vingers, de woorden “I Love U” en “Mother” op zijn linker en rechter onderarm, een krakeling op z’n hand (vraag ons niet waarom), het Take That symbool op z’n arm en een “B” achter zijn oor voor zijn oma Betty. Als laatste heeft hij nog “Jack” en “Ferrel” op zijn linker en rechter pols staan als aandenken aan zijn opa.