Wil jij muziek maken, maar weet je niet hoe je moet starten? Pak dan even pen en papier en schrijf mee met de tips van Rudimental.

De band, die je misschien kent van de track 'Feel The Love', heeft namelijk in een interview een paar handige tips gegeven voor je:

Koester je fouten

Niemand houdt van foutjes maken, maar toch is dit héél belangrijk volgens de mannen: "Experimenteer zoveel als je kan en maak fouten, want eigenlijk bestaan die niet."

Gebruik loopjes

"Bouw het op, stap voor stap. In plaats van alles tegelijk te doen, maak je één ding en zet dat op loop. Dan kan je daar overheen dingen toevoegen en alles samenbrengen tot één geluid."

Vind je eigen geluid

"Er is niet één manier om muziek te maken. Muziek moet niet in hokjes geduwd worden. Het gaat erom dat je vrij bent en jezelf kunt uitten!"

Speel gerust vals

Volgens Rudimental is vals spelen toegestaan. De techniek kan heel veel van je overnemen, dus het advies is: gebruik dat als je ergens niet uitkomt!

Werk samen

De band zelf heeft samengewerkt met grote namen als Ed Sheeran en John Newman en dat raden ze jou ook aan. Nou ja, je hoeft Ed Sheeran niet te regelen, maar samenwerken is wel van belang.

"Je kunt in een paar uur samenzijn al een hele toffe track maken. Ga gewoon samen zitten en doe het, zelfs als je nog nooit een instrument hebt bespeeld."

Wees overal creatief

De band is veel op reis en maakt dan ook muziek: "Veel ideeën ontstaan onderweg en die nemen we dan later mee naar de studio. Als we in dat creatieve proces zitten, willen we er iets mee doen."

Deel je muziek met anderen

"Wees niet verlegen", adviseert de band. "Je maakt muziek, dus laat het de mensen horen. Maak het voor je vrienden, speel het af voor je moeder en krijg feedback."