De relatie tussen Taylor Swift en de streamingdiensten is onderhand uitgelopen tot een ware soap. Goed, even kort wat er gebeurde:

Taylor Swift was absoluut niet tevreden met de vergoeding die ze kreeg voor het beschikbaar stellen van haar werk. De zangeres vond het te laag, en dat hebben we geweten. In 2014 haalde ze al haar muziek van onder andere de muziekdienst Spotify. Alleen haar album 1989 was te horen via Apple Music, nadat die service had beloofd artiesten en songwriters beter te gaan betalen.

Comeback

Haar samenwerking met Zayn, de track 'I Don't Wanna Live Forever', was wél te streamen. Fans hoopten hierdoor op meer muziek van Taylor, maar dat gebeurde niet. Tot nu, want het werk van de zangeres is weer opgedoken op de streamingdiensten.

Nu de vraag, waarom nu ineens wel? De officiële fanpage van Taylor zegt dat dit haar manier is om te vieren dat haar album 1989 tien miljoen keer is verkocht én dat ze in totaal meer dan honderd miljoen singles wist te verkopen.


Het is nog de vraag of haar muziek tijdelijk of permanent beschikbaar is op de verschillende diensten, maar voor nu zijn haar fans in ieder geval dik tevreden.

Foto: AFP