De maand juni wordt bij Qmusic traditioneel omgedoopt tot de Foute Maand en vanochtend is daarvoor de aftrap gegeven. De hele maand staat in het teken van foute hits, de guilty pleasures uit de muziekgeschiedenis. Het is de opmaat naar de Top 500 van het Foute Uur en de afsluitende Foute Party eind juni. Bij de Foute Maand hoort ieder jaar ook een anthem en die is dit jaar in handen van Tino Martin.

Zij Weet Het

Mattie en Marieke maakten vrijdag in hun ochtendshow bekend dat 'Zij Weet Het' van Tino Martin uitgeroepen is tot Foute Anthem 2019. Het nummer wordt de hele maand extra veel gedraaid op Qmusic. Tino Martin volgt hiermee 'Atemlos Durch Die Nacht' van Helene Fischer op, het Foute Anthem van vorig jaar.

Tino Martin reageerde heel blij op het horen van het nieuws: "Mijn dag kan niet meer stuk, wat geweldig! Ik trek even een fles champagne open." De zanger beloofde in uitzending dat hij ook naar de Qmusic Foute Party zal komen nu hij het Foute Anthem 2019 op zijn naam heeft staan.


Tino in Tipparade

Het nummer 'Zij Weet Het' is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Tipparade van de Top 40. Het is de allereerste notering in deze lijst voor Tino Martin, de zanger die al jaren volle zalen trekt maar tot nu toe nog geen Top 40-hit scoorde.

Top 500 van het Foute Uur

Het Foute Uur is al sinds de start van Qmusic in 2005 het leukste meezing-uurtje van de dag. En het wordt nog leuker, want de grootste radiofeestweek van het jaar komt er weer aan met de Top 500 van het Foute Uur. Van 14 t/m 21 juni is de Foute Stemweek en de lijst zelf wordt uitgezonden van maandag 24 t/m vrijdag 28 juni. 

De Top 500 van het Foute Uur wordt afgesloten met twee avonden Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch. Tickets koop je hier.

Foto: ANP Kippa