Terwijl Nederland vandaag viert dat we vrij zijn, blaast Adele in Groot-Brittannië zeventwintig kaarsjes uit. Hiep hiep hoera! Fans wereldwijd hopen dat de jarige zangeres haar fans trakteert op nieuws over haar nieuwe album.

Het is namelijk al ruim 4 jaar geleden dat haar laatste album 21 uitkwam, wat weer de opvolger was van het debuutalbum 19 uit 2008. Zolang Adele zelf de lippen op elkaar houdt over album 3 blijft het gissen.

Dit is wat je zeer waarschijnlijk kan verwachten over het nieuwe album:

1. Het album gaat 25 heten

De Italiaanse site van webwinkel Amazon lekte onlangs per ongeluk een pre-order pagina uit van het nieuwe Adele album, dat de titel 25 zou hebben. Al is dit misschien nog niet heel betrouwbaar... Maar gelukkig heeft Adele ook de nodige hints gegeven.

Want haar vorige albums, 19 en 21, waren vernoemd naar de leeftijd die Adele had toen ze de liedjes voor de albums schreef. Vorige jaar (vlak voor ze 26 werd) tweette ze: "Bye bye 25! See you again later this year x". Velen dachten dat dit dè hint was dat haar album 25 zou heten en later dat jaar uitkwam...


2. Adele neemt er de tijd voor

...maar het album kwam nooit. Dat brengt ons bij het tweede punt: ze neemt ruim de tijd voor de opvolger van haar 'record breaking' tweede album. Het kwam niet in 2014 en de vraag is of we het dit jaar nog gaan zien.

Verwacht werd namelijk dat het album nog voor de zomer zou uitkomen, maar de Britse media brachten vorige week het nieuws dat het album voor de tweede keer is uitgesteld. Vermoedelijk komt Adele rond september van dit jaar met nieuw materiaal, maar niets is zeker.

3. Adele heeft een grote vinger in de pap

Dat het derde album lang op zich zou laten wachten konden we eigelijk al aan zien komen. In 2012 waarschuwde Adele namelijk al dat we geduld moeten hebben, omdat ze graag zelf alle liedjes schrijft en daar de tijd voor nodig heeft.

"Als ik mijn liedjes niet zelf zou schrijven, zou ik volgende week al met een nieuw album komen", zei Adele in 2012. Ze is een doe-het-zelver, en dat kost tijd: "Ik moet er de tijd voor nemen en een beetje leven. Er zat een gat van twee jaar tussen mijn eerste en tweede album, dus het zal nu hetzelfde zijn." Nou... inmiddels al bijna dubbel zoveel.

4. 'Skyfall'-producer Paul Epworth werkt weer mee

Ondanks dat het nooit officieel bevestigd is, is de kans groot dat Paul Epworth zijn medewerking aan het album heeft verleend. Dat deed de producer al bij haar vorige album, met o.a. de monsterhit 'Rolling In The Deep'. Daarna werkten ze samen voor de James Bond soundtrack 'Skyfall', waarvoor ze een Oscar award wonnen.

"Ik ga zeker weten een bezoekje brengen aan Paul Epworth", zei Adele in 2013 toen haar naar haar derde album werd gevraagd.

5. Het nummer 'Devil On My Shoulder'

Één van de nummers op het album, en misschien wel een single, gaat vermoedelijk 'Devil On My Shoulder' heten. In de database van de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) vonden fans de nog niet eerder uitgebrachte track van Adele.

Het nummer is geschreven door Adele en songwriter Greg Wells, die eerder al een nummer meeschreef voor het album 21.

6. Gevarieerder geluid

Een rapnummer op een Adele album? Het lijkt onwaarschijnlijk. De Britse rapper Tinie Tempah biechtte vorig jaar op dat hij de zangeres een nummer had horen rappen in de studio en hij beschreef de rap als "smerig". Die Adele!

Het geeft in ieder geval aan dat Adele op zoek is naar een gevarieerdere sound. Voor haar nieuwe album is ze al gelinkt aan artiesten als rapper Wiz Khalifa, Phil Collins, Ryan Tedder (van OneRepublic) en Damon Albarn (van rockband Blur) voor een mogelijke samenwerking.

7. Haar eigen platenmaatschappij?

Sinds het begin van haar carrière zit Adele bij de redelijk kleine platenmaatschappij XL. Het gonst van de geruchten dat Sony Music de zangeres een aanbod van 80 miljoen heeft gedaan om de overstap te maken naar Sony Music. Als extra lokkertje zou Adele zelfs haar eigen platenlabel krijgen.

8. Ouder en wijzer

Haar vorige albums hadden een gebroken hart als rode draad, maar zover wij weten is de zangeres gelukkiger dan ooit. Sinds eind 2011 is ze samen met haar partner Simon Konecki. Eind 2012 kreeg ze met hem een zoon, genaamd Angelo.

Wat vaststaat is dat Adele een stuk volwassener én gelukkiger is geworden sinds haar laatste album. Iets dat we zonder twijfel terug zullen horen in de liedjes op haar nieuwe album.

Foto: AFP