Het begon allemaal in 1989 en het had een plots einde in het jaar 2000. Met unplugged optredens van Bob Dylan, Oasis en Bryan Adams, was het één en al wegzwijmelen bij de MTV Unplugged Sessies.

MTV Unplugged zorgde in de jaren 90 voor gigantisch bekende optredens, waarin artiesten hun eigen nummers in een akoestisch jasje stoppen. Eén van de grootste successen is toch wel de Unplugged-sessies van Bryan Adams:

Zet het in je agenda: 8 september!

En dan is het 8 september eindelijk zover, en niemand minder dan Shawn Mendes opent de nieuwe reeks van MTV Unplugged! En wat hij van deze eer vindt? "Het was even zoeken. We hebben flink moeten werken om de songs op de mooiste manier te brengen". Ook is hij een beetje zenuwachtig voor de reacties: "Ik heb het gevoel dat als ik dit goed doe, mensen mij echt kunnen zien als een muzikant en zanger". Nou Shawn, onze stem heb je al! ;-)

Terug in de tijd

Nog even een oldschool-terugblik naar het jaar... 1996! Het jaar waarin de broertjes Gallagher nog samen op het podium stonden als Oasis (helaas was Liam ziek) om een Unplugged-sessie weg te geven. Laten we hopen dat het weer net zo'n groot succes wordt!

Foto: AFP