Het Amerikaanse mediabedrijf Forbes is dol op lijstjes, en om die reden hebben ze er al heel wat samengesteld. En jawel, er is een nieuwe!

De samenstelling heet 30 Under 30, en dit is een verzameling van bekendheden die met hun beroemdheid invloed uitoefenen op een positieve manier.

In deze categorie van mensen die ergens heel succesvol in zijn, spotten we ook redelijk wat muzikanten. Een kleine greep uit de lijst:

Alessia Cara (20)

Deze dame stond in het voorprogramma van Coldplay, maar scoort inmiddels zelfstandig hits. Zo kun je haar kennen van 'Scars To Your Beautiful' en 'Stay', haar track met Zedd.

Drew Taggert. Ja, die van The Chainsmokers (27)

'Paris', 'Closer', 'Something Just Like This'.. het houdt niet op. The Chainsmokers hebben al heel wat hits gescoord, en dat kan nog wel even zo doorgaan. Hun debuutalbum is namelijk net uit. Waarom het andere deel van het duo niet in dit lijstje staat? Alex Pall is met zijn 31 jaar de grens van 30 jaar al gepasseerd.

Bigbang (26 tot 29)

Huh?! Nog nooit van gehoord. Geen idee. Wie zijn dit? Nou, houd je vast: Bigbang is een boyband uit Azië. Nu kan je denken: "Oh, oke", maar wacht even. Deze heren hebben in één jaar tijd namelijk 44 miljoen dollar verdiend.

Naast het feit dat dit heel veel geld is, is het bijna het meeste wat een boyband ooit verdiende. Alleen The Backstreet Boys en One Direction haalden meer geld op. Dus, deze groep doet serieuze zaken.

Charlie Puth (25)

Je kunt deze zanger kennen van 'See You Again', de track die hij maakte voor de film Furious 7. Ook had hij een samenwerking met Selena Gomez, die de hit 'We Don't Talk Anymore' opleverde.

Julia Michaels (23)

Niemand minder dan Julia is mede-verantwoordelijk voor tracks zoals 'Sorry' van Justin Bieber en 'Good For You' van Selena Gomez. Nu gaat ze enorm voor haar eigen carrière, en dat begint gelijk goed. Ze doet goede zaken met 'Issues'.

Foto: ANP