Deze week maak je vanaf 16:00 uur kans om Q-live tickets te winnen voor Bruno Mars in de stad van de liefde Parijs! En die Bruno is niet zomaar een zanger.

Hij heeft heel wat beleefd en daarom hebben we voor jou een aantal geinige feitjes op een rijtje gezet over Bruno Mars.

Elvis Presley

Toen Bruno klein was, was hij al groot fan van Elvis Presley. Dat ging zelfs zó ver dat hij Elvis al op jonge leeftijd perfect na kon doen. Hierdoor kon de kleine Bruno al snel aan de slag als echte Elvis imitator.

En dat werd ook door Hollywood opgemerkt! In 1992 kreeg Bruno namelijk de rol van kleine Elvis in de film Honemoon in Vegas. How cute:

  Zijn echte naam

  Eigenlijk heet de beste man helemaal geen Bruno Mars, maar Peter Gene Hernandez. Zijn vader begon hem op zijn tweede Bruno te noemen omdat hij mollig kindje was en er toen der tijd een beroemde worstelaar was genaamd Bruno Sammartino.

  Mars heeft Bruno er later zelf bij verzonnen toen hij begon met optreden: "Veel meisjes zeggen dat ik niet van deze wereld ben, dus ik dacht dan ben ik zeker van Mars."

  Een grote kleine artiest

  Bruno is dan wel een grote artiest, maar zijn lengte valt in werkelijkheid erg tegen. Sterker nog, hij is maar 1,65 meter! Dat werd pijnlijk duidelijk toen hij naast Taylor Swift op het podium stond:

  Maar uit een grote familie

  Bruno is dan misschien klein van stuk, zijn familie is dat zeker niet. Hij komt namelijk uit een gezin van 6 kinderen.

  Hij heeft een broer Eric en vier zussen; Jamie, Presley, Tahiti, en Tiara. Eric kun je misschien wel herkennen, hij speelt namelijk de drums in Bruno's band!

  Bruno Mars Family


  Proost!

  De zanger maakt niet alleen muziek, maar ook drank! Bruno heeft namelijk zijn eigen rum, Selvarey Rum.

  En aangezien Bruno zelf een groot rum liefhebber is, is dit flesje zeker geen troep:

  Stout hoor

  Stiekem is Bruno ook een klein boefje. Hij is namelijk in 2010 in Las Vegas opgepakt omdat hij cocaïne bij zich had. En dat mag helemaal niet!

  Maar hij is wel een eerlijk boefje, hij heeft namelijke schuld bekend. Na het betalen van een boete van 2.000 dollar en een taakstraf van 200 uur werd het incidentje van zijn strafblad gehaald.

  Bizarre eisen

  Veel sterren hebben een belachelijk eisen pakket voor als ze een optreden hebben. Bruno heeft niet veel eisen, maar wel een bijzondere.

  Hij kan niet optreden zonder twee bepaalde items backstage: vochtige doekjes en rode wijn.

  Hitmachine

  Dat de zanger voor zichzelf flink wat hits geschreven heeft is natuurlijk geen nieuws. Maar wist je al dat hij ook het brein was achter deze tracks:

  'Fuck You' - CeeLo Green


  'All I Ask' van Adele


  'Bubble Butt' van Major Lazor


  'Can We Dance' van The Vamps