Iedere dinsdag schuift APP-man Geerten van Hooff van TAF-media aan. Hij vertelt over de vetste apps in het thema van de week. Deze week is dat: boeken.

Hieronder de besproken app's:

Reading trainer voor iPhone en Android (€2,69)
Een gewone sterveling leest gemiddeld 4 uur per dag en een executive leest tot zo'n 6,5 uur per dag. De winst die te behalen is door snellezen is dus duidelijk als je ca 50% of zelf 2x zo snel kunt lezen! Snellezen is goed te trainen en deze app met deze app. De app laat je een aantal oefeningen doen die op verschillende aspecten betrekking hebben, zoals de snelheid waarmee je de tekst volgt, maar ook de of je wat je gelezen hebt kunt onthouden. Zo zijn er oefeningen om woordparen te herkennen, op snelheid letters herkennen uit een grote hoeveelheid letters, met het oog snel bewegende woorden te volgen om je oogsnelheid te trainen en meer. De app ondersteunt verschillende talen, namelijk Engels, Frans, Duits, Spaans, Russisch, Portugees en Italiaans. jammer genoeg geen Nederlands, maar voor een deel van de oefeningen maakt dat niks uit. De methodologie claimt dat als je dagelijks de oefeningen doet, je al een snelheidswinst van 143% kunt behalen.

How to draw cartoon characters voor Android (Gratis)
Als een boek schrijven te hoog gegrepen is, kan je misschien beginnen aan een stripboek. Maar hoe teken je stripfiguren? Met deze app leer je hoe bekende strip- en cartoonfiguren getekend worden. Je kunt kiezen uit een hele lijst met figuren zoals Mickey en Minny Mouse, Goofy, Donald Duck, Little mermaid, Spiderman, Batman, Dora, Tweety, Spongebob, Pokemon, Mario, Sonic, Garfield, Homer Simpson en veel meer. Stapsgewijs leer je hoe het poppetje getekend wordt en aan de hand van de app kun je eenvoudig op papier deze figuren natekenen. Is een stripboek te ambitieus? dan is het ook leuk om met de kinderen te doen of om zelf te leren hoe je spontaan een Donald Duck kunt tekenen. Altijd handig om een kindje met gips blij te maken of zo!

Bookcreator voor iPhone (€0,89)
Om de eerste stappen te zetten als schrijver is het handig om tips te krijgen, maar ook om iets bij de hand te hebben waarmee je snel ideeën kunt categoriseren. Deze app geeft niet alleen tips over de opbouw van je plot, hoe diepgang te geven aan je karakters, hoe door een writersblock heen te komen et cetera, maar heeft ook functies om je gedachten en je boek te structureren. Schiet je iets te binnen, schrijf het dan snel even op onder een hoofdstuk titel of personage die je aangemaakt hebt. Je zult namelijk altijd zien dat je de beste ideeën hebt als je niet achter je toetsenbord zit!

[shitapp] Get published - How to write a book voor iPhone (€6,99)
Als je wil beginnen met het schrijven van een boek is het handig om te weten hoe je dat aan moet pakken. Daar kun je dan een boek over kopen, maar er is genoeg gratis informatie te vinden op het internet die je op weg kan helpen. Om dus een boek te kopen is misschien onzin. Maar helemaal als dat boek dan in een app gestopt wordt en datzelfde boek niet als boek verkocht wordt. Hoe kan de maker dan een autoriteit zijn. Zou de app dan nog toegevoegde waarde hebben door andere functies te bieden dan begrijp je de keuze voor een app nog wel, maar ook dat is niet het geval. Je kunt er geen aantekeningen in maken of iets dergelijks, helemaal niets van dat alles.

En om het een beetje aantrekkelijk te maken roept de maker dat deze app zwaar afgeprijsd is van maar liefst 25 dollar! Gebruik dan gewoon je browser en Google en dan kom je genoeg informatie tegen. Kortom voor dat geld niet de moeite waard en dus een shitapp.