Zonnebrand, zomerhits, stranden, cocktails……. Het is de allereerste echte zomerdag van 2014. Daarom komt de app-man met…..zomerapp’s!

Hier zijn de besproken app's:

World UV voor iPhone en Android (Gratis)
Er is terecht heel veel aandacht voor borstkanker, maar de meest voorkomende soort kanker in NL is huidkanker. De zon kan een grote rol speen bij het ontstaan er van en als het zonnetje weer gaat schijnen gaan veel mensen direct liggen bakken. Heerlijk, maar ook gevaarlijk want juist als je huid niet gewend is aan de zon, zoals in de lente na een donkere winter, loop je groot risico op huidschade dat kanker tot gevolg kan hebben. Het is van belang om te weten of je zonder bescherming in de zon kunt gaan zitten en deze app helpt daar bij. De app geeft van jouw locatie aan hoe hoog de maximale UV intensiteit op dat tijdstip is en voor welk huidtype dat bedreigend is. Er zijn 6 huidtypes, van roomblank tot bijna zwart, die anders reageren op UV straling. Voor elk huidtype wordt advies gegeven of de huidige straling een gevaar is en of je moet smeren of je lichaam bedekken. Want ook met bewolking kan je nog goed verbranden!
iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/world-uv/id493002542?l=en&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.developersrepublic.wor...

Zwemwater voor Android en iPhone (Gratis)
Je kunt met warm weer naar een afgeladen zwembad gaan, maar je kunt ook natuurwater opzoeken. En dat is vaak dichterbij dan je denkt. Met deze app vindt je niet alleen de dichtstbijzijnde zwemplekken bij jou in de buurt, maar krijg je ook informatie over de kwaliteit van het water. Tijdens het zomerseizoen wordt natuurwater waar gezwommen wordt namelijk ook gekeurd. En dus weet je zeker dat je niet ineens tussen de blauwalg ligt of ergens gaat zwemmen waar het veilig lijkt, maar je uberhaupt niet mag zwemmen. Er staat van meer dan 800 plaatsen in NL in welke faciliteiten er zijn en ook of je er mag surfen, of er een trailer helling is, of er lifeguards zijn en of je er in je blote johannes mag rondlopen. Kortom handig als je op pad bent en zin hebt in een frisse natuurduik.
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.yellowbytes.zwemwaterapp
iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/zwemwater/id835572632?l=en&mt=8

Primagaz Easyblue voor iPhone (Gratis)
En Barbeque je op gas, dan wil je wel zeker weten dat je voldoende in huis hebt. Met deze app kun je meten hoeveel gas er nog in een fles zit. Dat doet hij door het geluid van de fles te meten als je er met een metalen voorwerp op slaat. Een volle fles klinkt anders dan een lege fles en in de app geef je eerst aan welke inhoud jouw fles heeft. Vervolgens kun je nog aangeven wat voor brander je hebt; een BBQ, een kooktoestel, koelkast, etc. Nadat je een test gedaan hebt geeft de app aan hoe vol je fles is en hoe lang je nog zou kunnen branden op de inhoud. Uiteraard geeft de app ook locaties aan waar je een nieuwe gasfles kunt halen. De app biedt nog meer want in deze ap staan allerlei BBQ en andere gerechten en als gebruiker kun je ook gerechten insturen.
https://itunes.apple.com/nl/app/primagaz-easyblue/id635606265?l=en&mt=8

De topper in de categorie weer is:

InstaWeather voor iPhone en Android (Gratis)
Vroeger tekende je zonnetjes op je ansichtkaart vanaf je vakantieadres. Nu stuur je een Instaweather foto. Met deze app maak je een foto terwijl op de foto geprojecteerd wordt wat voor weer het op die plaats is. Dus op jouw vakantiekiek komen te staan: Datum, plaats, temperatuur en een heel kort weerberichtje. Je kunt kiezen uit 60 thema's om je foto's op te leuken met weerpraat. Die kun je uiteraard delen via allerlei sociale media en via Instaweather. Want het is net als Instagram een sociaal foto medium. Maar ook leuk om af en toe te gebruiken voor je eigen collectie zodat je later altijd nog weet wat voor weer het was tijdens die vakantie.
http://instaweatherapp.com/