Het is dinsdag, dus schuift de APP-man aan. Hij bespreekt “wintersport app’s”; hieronder kun je ze teruglezen:

Snowciety voor iPhone en Android (Gratis)
Waar hangen je vrienden uit en wat heb je allemaal op een dag gedaan? Deze antwoorden krijg je van de Snowciety app. De app is te gebruiken als een tracker voor je eigen routes en hij geeft wat statistieken zoals maximale snelheid, afgelegde kilometers, aantal afdalingen et cetera, maar deze app wordt pas leuk als je je vrienden connect. Dat kan via Twitter, Facebook en je adresboek (of handmatig invullen) maar ook door in de buurt te zoeken. De afgelegde routes worden op Maps geplot. De positie wordt bepaald aan de hand van GPS en de app is geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk batterij te gebruiken. Als je vrienden aangesloten hebt kun jouw skitracks delen met anderen en ook realtime zien waar ze op de piste uithangen. Althans, als je een dataverbinding hebt. Heb je die niet, dan synchroniseert de app zodra je een wifi verbinding hebt. Gelukkig zijn die in de meeste sneeuwhutten beschikbaar. En dan kun je dus statistieken met elkaar gaan vergelijken en commentaar geven op elkaars runs. De app geeft ook de weercondities op jouw locatie en de sneeuwhoogtes en het aantal open liften.

Winter Ski & Ride voor Windows Phone 8 (Gratis)
Wat Snowciety is voor Android en iPhone, is Winter Ski & Ride voor Windows Phone 8. Deze app doet wat Snowciety doet, maar voegt daar aan toe dat je automatisch met alle gebruikers in competitie bent en laat je meteen de ranglijsten zien. Binnen de app kun je jezelf ook doelen stellen om te halen. Bijvoorbeeld een x-aantal afdalingen, of x-afstand verticale verplaatsing en zo trofeeën halen. De app bevat ook de plattegronden van de skigebieden en geeft daarnaast ook op Maps aan waar je geweest bent.

Salomon Powderquest voor Android en iPhone (Gratis)
Off piste only! Voor de diehard poederskiers en boarders is er de Powderquest. Deze app geeft je aan waar de verse dumps gevallen zijn. Je kiest om te beginnen het berggebied waar je gaat skiën, dus de Alpen, Pyreneeën, Scandinavië of Noord Amerika. Daarna krijg je direct de laatste gebruikers-reports te zien. Als gebruiker kan je een fraaie foto plaatsen en de condities aangeven. Anderen kunnen dat weer "liken" en reacties geven. De redactie van Powderquest schrijft zijn Poeder-alerts en de app bevat ook sneeuwkaarten van het gebied dat je geselecteerd hebt. Binnen de app kun je ook nog de webcams van skigebieden en Freestyle filmpjes van Salomon bekijken. De app is gesponsord door Salomon dus uiteraard is er product informatie. Ben je dus op zoek naar Champagne powder, en bereid direct je spullen te pakken als het valt, dan is deze app een must.

Ski Tracks voor iPhone en Android (€0,89)
Voor de statistiek fetisjisten onder ons. Deze app houdt werkelijk alles bij van wat je doet op de skipiste. Snelheid, min max gemiddeld, afstanden, hoogteverschillen aantal runs dat je gedaan hebt, en zet dat ook nog allemaal uit in grafieken. Uiteraard kun je van je runs zien waar ze op de kaart gemaakt zijn en de app onderscheid automatisch wanneer je in de lift zat, op basis van je snelheid en hoogte winst. Een handige functie is dat je kunt aangeven bij welk batterij percentage de app stopt met tracking, zodat hij nooit je batterij helemaal leeg kan zuigen. Vanuit de app kun je direct je muziekspeler bedienen en je kunt als herinnering foto's plaatsen bij je runs.