Iedere dinsdag schuift Geerten van Hooff van TAF-media bij ons aan om ons op de hoogte te stellen van de leukste apps! Deze week over: vliegen!

We bespraken:

Name that plane voor Android (Gratis)
Deze app is voor de echte vliegtuig fetisjisten! Met meer dan 2500 foto's van ca 800 vliegtuigen kun je jouw kennis van vliegtuigen testen. Je krijgt een selectie multiple choice vragen waarbij je moet aangeven om welk merk en type toestel het gaat. Je score hangt af van het aantal goede antwoorden en de tijd waarin je de antwoorden gegeven hebt. Voor de tests kun je ook een selectie maken op basis van bijvoorbeeld "2e wereld oorlog", "burgerluchtvaart", "helicopters", "marine vliegtuigen" et cetera.

Pilot HUD voor Android (Gratis)
HUD staat voor Heads Up Display. Dit wordt gebruikt bij straaljagers om informatie op de binnenkant van de ruit te projecteren zodat de piloot naar buiten kan kijken en toch informatie krijgt. Deze app toont op je scherm de informatie die te zien is bij een F16, als je door je camera van je toestel kijkt. Je ziet de roll en pitch (links/rechts rollen van het toestel en het duiken en stijgen), je GPS coordinaten, de kompas richting, je hoogte en snelheid. Zinnig? Nee, maar wel leuk om te hebben voor de liefhebbers.

Air Supremacy voor iPhone en iPad (€0,89)
Eén van de mooiste simulatie games met straaljagers. Je vliegt in een 3D wereld door je iPad of telefoon te kantelen en krijgt missies die uitgevoerd moeten worden. Dat kan betekenen dat je grond of luchtdoelen moet vernietigen. Je kunt zelf instellen hoe intelligent de tegenstanders moeten zijn, maar ook hoe ingewikkeld het is om het toestel te besturen. De spelrondes variëren van 'even snel schieten' in Arcade-mode tot hele campagnes uitvoeren. Via het web kun je ook tegen echte tegenstanders spelen. Fraai gemaakt en op zowel de iPad als iPhone te gebruiken.

[Shitapp] Controls F6 fighter jet (€0,89)
Met deze app kan je 5 F16's besturen die in formatie vliegen. Dit doe je door je telefoon te kantelen waardoor de 5 in formatie naar links, recht, boven of beneden vliegen. Helaas gebeurt dat zo ver weg dat je feitelijk maar een paar stipjes ziet. Dat is niet echt boeiend en verder doet het "spel" of de simulatie ook niets. Saai en slecht gemaakt dus, en daarmee de shit-app van de week!