Van Inkel in de Middag is op zoek naar de best zingende oma van Nederland. Vrijdag is de finale van de GRANNY AWARD. En dus zocht de APP-man APP's uit, die over GRANNY's gaan. Hieronder op een rij!

Jeroen& Patricia

Instagranny voor iPhone (€0,89)
Bij Instagram kan je mooie effecten toepassen op foto's door er filter overheen te gooien, bij Instagranny voeg je oma's aan je foto's toe. Verrijk de vakantiefoto's van je vrienden, die je via Facebook of Whatsapp gestuurd krijgt, met een extra omaatje in beeld. Je kiest een bestaande foto of maakt een nieuwe en kunt vervolgens kiezen uit tientallen oma's die je toe kunt voegen. Je kunt ze draaien, vergroten en verkleinen en delen wegpoetsen die niet in beeld moeten komen. Zo kan je een oma perfect passend maken in bestaande beelden. Uiteraard zijn het allemaal vreemde oma's in verschillende posities. Erg leuk om een foto terug te sturen met de vraag wie zijn nieuwe vriendin in de foto was.

Grandma's tips voor iPhone en iPad (€0,89)
Niemand overtreft de wijsheid van oma. Iedere oma heeft wel van die tips en trucs die je niet uit de boekjes haalt, althans, nu wel, namelijk uit deze app. Of het nu gaat om huishouden, eten en drinken, gezondheid, tuinieren, babies en kinderen of schoonheid, de tips van om zijn praktisch en eenvoudig toe te passen. Bij eten bijvoorbeeld: Hoe check je wat de versheid van een ei is (als je de houdbaarheid niet weet)? Hoe kreeg oma die aardappeltjes altijd zo knapperig uit de oven? Of bij brandwonden, wel eens aan gedacht om er eiwit op te smeren als je je net verbrand hebt? Dat verminderd de pijn en versnelt het helingsproces. Of deze: om stank uit je ijskast te houden, zet een kopje met twee lepels koffiepoeder in je ijskast. Alle tips zitten in categorieën en Kortom, oude wijsheden in een heel modern zakje!

Aging booth voor iPhone/iPad en Android (€0,89)
Een al wat langer bestaande app, maar nog steeds een Evergreen waar je hard om kunt lachen. Uit de serie van Fatbooth, Zombiebooth en dergelijke is deze app gericht op het ouder laten worden van mensen. Dit kan met een foto die je direct maakt of die je uit je bibliotheek kiest. De app scant de foto en geeft aan waar de ogen, mond en kin zitten. Deze kun je qua positie nog corrigeren waarna een foto bewerkt wordt. Rimpels worden aangezet, de oogleden, wangen en mondhoeken gaan wat hangen en je huid en haar worden een stuk grijzer. Het resultaat is altijd lachwekkend en je ziet er echt bijzonder bejaard uit. De foto kan gedeeld worden via Facebook, Twitter en email, maar aan een contact toegewezen worden of gewoon bewaard worden in je album. Gegarandeerd lol als je deze app gebruikt met je vrienden!

[Shitapp] iGrandma voor iPhone (€0,89)
Men neme een film met een bijdehante oma, knipt daar een aantal audio fragmenten uit die lollig bedoeld zijn en stop die in een app. Als je de app opent dan zie je 24 genummerde knopjes en als je die aanklikt hoor je een omaatje wat zeggen. Niet meer, niet minder. Los van het feit dat de uitspraken niet geestig zijn, kun je verder ook niks met de audio bestandjes doen. Niet delen, niet kopiëren en plakken in iets anders, ergo niks! En hier betaal je dan €0,89 cent voor. Dit is met recht shit ouwe!

Elke dinsdag schuift APP-man Geerten van Hooff van TaF Media aan om de beste apps te bespreken. Hij is er om iets over zessen, bij VIIDM!