Afgelopen zondag was het weer tijd voor de uitreiking van een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld: de Grammy Awards. 

Grammy-record

Voor Beyoncé was het een extra bijzondere avond. Zij is nu de vrouwelijke artiest met de meeste Grammy's op haar naam! Voor de show van zondag stond de teller bij de zangeres op 25, maar na het winnen van de awards voor 'Beste Videoclip' ('Brown Skin Girl'), 'Beste Rap-performance' ('Savage' met Megan Thee Stallion) en 'Beste R&B-performance' ('Black Parade') staat de teller op 28.

In haar speech bedankte Beyoncé haar drie kinderen en feliciteerde ze haar dochter Blue Ivy; de 9-jarige won haar eerste Grammy omdat ze met haar moeder aan de clip van 'Brown Skin Girl' heeft gewerkt.

Andere winnaars

Naast Beyoncé waren er natuurlijk ook andere artiesten die in de prijzen vielen. Harry Styles ontving zijn eerste Grammy met 'Watermelon Sugar' de award voor Beste Solo-optreden in het genre pop. De avond werd ook met dit nummer door Harry geopend. Ook Taylor Swift ging niet met lege handen naar huis. Zij won (voor de derde keer) de Grammy voor Beste Album van het jaar met Folkore. Ze is daarmee de eerste vrouw die deze Grammy drie keer mee naar huis heeft genomen. Billie Eilish won twee Grammy's: een voor 'everything i wanted' (Plaat van het jaar) en een voor 'No Time To Die' (Beste soundtrack). Dua Lipa ging met de Grammy voor Beste pop album naar huis.

Foto: AFP