Afgelopen nacht was het zover, de 61e uitreiking van de Grammy Awards. Het was een avond die we niet snel zullen vergeten. 

De eerste verrassing was bij de opening toen oud first lady, Michelle Obama op het podium kwam. Samen met presentatrice Alicia Keys en Lady Gaga, Jada Pinkett Smith (vrouw van Will Smith) en Jennifer Lopez bespraken de vrouwen het belang van muziek.


Childish Gambino was de grote winnaar van de avond, de rapper kreeg voor zijn track 'This Is America' vier Grammy Awards. Het nummer werd verkozen tot 'Song of the Year'  en daarnaast kreeg hij de prijs voor 'Best Rap/Sung Performance', 'Best Music Video' en 'Record of the Year'. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Grammy Award voor 'Song of the Year' naar een raptrack gaat. 


Childish was net zoals Kendrick Lamar niet aanwezig bij de uitreiking. Volgens de rappers hebben de Grammy Awards te weinig aandacht voor hiphop. Drake die de Grammy voor' Best Rap Song' kreeg voor zijn nummer 'God's Plan' sloot zich bij de andere rappers aan. Het dankwoord van Drake duurde minder lang dan hij zelf had bedacht toen de organisatie midden in zijn speech de commercialbreak inzette.

Cardi B wist ook geschiedenis te schrijven afgelopen nacht, toen ze als eerste vrouwelijke rapper een Grammy voor een solo-album ontving voor 'Invasion of Privacy'.

De andere grote winnaar van de avond was Lady Gaga, de zangeres won drie Grammy Awards. Twee van de awards waren voor haar track 'Shallow' die ze samen met Bradley Cooper maakte voor de film 'A Star Is Born".  

Andere artiesten die in de prijzen vielen waren Kendrik Lamar ('Best Rap Performance'), Dua Lipa ('Beste New Artist' en 'Best Dance Recording') en Ariana Grande ('Beste Pop Vocal Album'). Check hier de volledige lijst met winnaars.

Bron: AFP en ANP