Coldplay heeft een zéér bijzonder optreden in hun agenda staan: de Halftime Show verzorgen tijdens de vijftigste editie van de Super Bowl. Het optreden, in de rust van de American Footballfinale, is met miljoenen kijkers wereldwijd één van de best bekeken tv-momenten van het jaar.

Maanden werd gespeculeerd wie de belangrijke taak zou moeten vervullen, maar uiteindelijk is voor de Britse band gekozen. Eerder werden onder meer Taylor Swift en Maroon 5 genoemd als kanshebbers.

Ook Bruno Mars (die twee jaar geleden de show verzorgde) werd getipt, maar die zal dit jaar alleen een gastoptreden geven. Naast Bruno zal Coldplay nog een aantal andere muzikale vrienden vragen mee te helpen aan de show. Wellicht Beyoncé en/of Rihanna?

Eerder verzorgden o.a. Michael Jackson, Madonna, U2 en Beyoncé de Halftime Show van de Super Bowl. Vorig jaar was Katy Perry aan de beurt, die uiteindelijk met bijna 119 miljoen kijkers de best bekeken show ooit gaf.

De vijftigste editie van de Super Bowl is op zondag 7 februari 2016. Morgen, op 4 december, brengt Coldplay hun zevende album A Head Full of Dreams uit.

Foto: AFP