Vol trots laat The Script hun nieuwste album Freedom Child aan iedereen horen. De band heeft in een interview gezegd wat toch de inspiratie is voor de nieuwste nummers op het album, maar ook voor de klassiekers zoals 'The Man Who Can't Be Moved'. Gaat dat checken:

'Breakeven'

Hoe pijnlijk het ook kan zijn, iedereen herkent het gevoel van intens liefdesverdriet. De mannen van The Script kunnen hier ook over meepraten, maar eigenlijk doen ze veel meer dan dat. 

Met de mega hit 'Breakeven' lieten ze horen hoe dat kan voelen, zo'n gebroken hart. Gitarist Mark legt uit: "Als een relatie eindigt, dan is er altijd wel iemand die er meer verdriet van heeft. Dit nummer gaat daarover. Soms is onze muziek de soundtrack van minder mooie tijden."


'Arms Open' 

"Deze track is gemaakt met de gedachte dat je soms alleen maar je verhaal kwijt wil, gevolgd door een knuffel. Alle adviezen doen er niet eens toe, soms is het al genoeg als iemand luistert en niet meteen zijn of haar oordeel klaar heeft", licht gitarist Mark toe.


'Hall Of Fame' 

Deze single staat in het teken van aanmoediging, voor wat dan ook. Juist voor de mensen die niet altijd succes hebben, en die wat extra power kunnen gebruiken. Zo is het nummer expres niet gebruikt voor de Olympische Spelen, maar wel voor de Paralympische Spelen.


'Love Not Lovers'  

Dit gaat over het fenomeen daten, wat tegenwoordig nogal populair is. De boodschap van dit nummer is: veel mensen zoeken naar liefde, maar het kan lastig om het ook echt te vinden. 

“You keep going under the covers, you’ll find lovers, you won’t find love. You’ll never find love, you’ll only find lovers." 

 

'The Man Who Can't Be Moved'

Leadzanger Danny ziet dat de band niet bang is om emotionele muziek te brengen. "We laten echt delen van onszelf zien met ons werk, en dat is waar het om draait. Toen we deze track maakten, deden we dat omdat er weinig nummers zoals deze op de radio werden gedraaid, en dat moesten er meer worden."

Foto: ANP