Tot en met vrijdag maak je kans om Q-live tickets voor Coldplay in Londen te winnen. Het is een exclusieve eenmalige show in het Natural History Museum ter ere van het nieuwe album 'Everyday Life'. Dit album komt uit op 22 november. In een interview met de BBC heeft frontman Chris Martin iets gezegd, waardoor je nu nog harder je best gaat doen voor deze felbegeerde tickets.

Waarom dan? Omdat de band voorlopig niet van plan is om te touren vanwege de impact op het milieu, vertelde frontman Chris Martin aan de BBC. Daarmee is de kans dat je ze binnenkort in Nederland kunt bewonderen heel klein geworden. De Britse band komt met een klimaatneutrale tournee. "We nemen de tijd om te zien hoe onze tour actief kan bijdragen. We moeten met z'n allen kijken naar wat de beste manier is waarop we ons werk kunnen doen." 

De zanger vindt dat alle muzikanten proactief moeten nadenken over de impact op het milieu. "Onze volgende tournee wordt de best mogelijke versie van een tour op het gebied van milieu. We zouden teleurgesteld zijn als dit niet klimaatneutraal is."

Toch is er licht aan de horizon. Chris benadrukt namelijk dat ze het touren niet helemaal opgeven. "In de toekomst zullen we nog op tournee gaan, maar de komende tijd niet." Om fans toch de kans te geven om ze live in actie te zien, zullen ze enkele optredens live uit zenden. 

Foto: AFP