We zitten middenin de Q-top 1000, de lijst van je leven. Sommige nummers hebben hun plek al jaren geclaimd, zoals Marco Borsato met zijn 'Dochters' (dit jaar op nummer 24) of 'All I Want For Christmas Is You' (plek 32) van Mariah Carey. Andere tracks zijn helemaal nieuw in de lijst. Hieronder zie je een paar bijzondere, nieuwe binnenkomers:

1. O'G3NE met hun songfestivalnummer 

Met 'Lights And Shadows' scoorden de zussen dit jaar de elfde plek op het Eurovisie Songfestival. Ze droegen dit nummer op aan hun inmiddels overleden moeder. In de Q-top 1000 hoor je 'm dit jaar op 892.


2. Ed Sheeran met zijn 'How Would You Feel (Paean)' 

Deze man staat niet 1, niet 2, niet 3, niet 4 (we slaan even wat over, anders gaat het lang duren), niet 11, niet 12, maar zelfs 13 keer (!) in de lijst. Het volgende nummer is alleen op zijn laatste album te horen, want Ed heeft 'm niet eens uitgebracht als single. Je hoort deze op plek 464.


3. Maan met haar cover van 'Jij Bent De Liefde' 

De zangeres deed mee aan het tv-programma Beste Zangers, waarin artiesten de nummers zingen van collega's. Maan deed haar versie van 'Jij Bent De Liefde'. Het origineel is geschreven en ook gezongen door Kenny B. De reacties waren zo goed, dat Maan het nummer ook als single uitbracht. Dit levert haar de 359e plek op in de Q-top 1000.

Kenny B schreef 'Jij Bent De Liefde' eigenlijk voor Guus Meeuwis, en ook die versie staat in de lijst op nummer 506.


4.  'Beauty And The Beast' komt uit 1991, maar staat ineens in de lijst 

Maarrrr, dit heeft een reden! Dit jaar kwam de live-action versie van de geliefde Disney-film uit, en hierdoor werd de soundtrack weer actueel. 

Celine Dion & Paebo Bryson zongen het nummer dus al 26 jaar geleden, maar toch staat 'Beauty And The Beast' dit jaar op 662 in de Q-top 1000. Voor de vernieuwde Disney-film zongen John Legend en Ariana Grande trouwens de soundtrack.


5. Zeg je Feyenoord, dan zeg je ook 'You'll Never Walk Alone' van Lee Towers

De Rotterdamse voetbalclub werd dit jaar kampioen in de Eredivisie. Dit was één groot feest, want Feyenoord was al sinds 1999 geen kampioen maar geweest. 'You'll Never Walk Alone' is hét lied van Feyenoord, en werd tijdens dit feest én de huldiging dan ook gezongen. Dit jaar op plek nummer 473 in de lijst.

Foto: EPA