Stemmen verwelken, looks vergaan maar artiesten en hun hits zullen altijd blijven bestaan. Toch is de populariteit van artiesten in de loop der jaren zeker veranderd. Waar The Beatles, Elvis Presley en Led Zeppelin in de jaren 70 de bestverkochte artiesten waren, zijn dat deze dagen Drake, BTS en Luis Fonsi.  

 
JAREN 60 & 70

Van 1969 bestormen The Beatles de hitlijsten en weten tot 1971 hun nummer 1 plek vast te houden. In 1970 bereiken ze hun absolute hoogtepunt met 3,9 miljoen verkochte platen. Nooit eerder lukte dit iemand. Pas zeven jaar later weten The Eagles dit record te verbreken.JAREN 80 & 90

De jaren 80 werden de hitlijsten vooral gedomineerd door Madonna, Bruce Spingsteen, Elton John en Queen. Alleen The King of Pop: Michael Jackson steekt er in deze tijd met kop en schouder bovenuit en staat het grootste deel van the eighties aan de top.

In the nineties weten Celine Dion, The Backstreet Boys, Mariah Carey en Whitney Houston met hun hits de meeste platen te verkopen. 


ZEROES 

In de zeroes is het de beurt aan Eminem om de eenzame top te bereiken. In 2010 weet hij zelfs een (bijna) recordaantal platen te verkopen: 5,9 miljoen. Pas in 2007 weet Rihanna als enige dichtbij de rapper te komen en haalt hem in 2008 zelfs in. 


NU

De laatste jaren is het Drake die de meeste platen verkoopt. Zelfs artiesten als Ed Sheeran, Taylor Swift en Justin Bieber halen hem niet in.
Alleen Luis Fonsi lukte het om de zanger in 2019 heel even in te halen. Zal Despacito daar misschien iets mee te maken hebben?