Bohemian Rhapsody, de film over de rockband Queen, was afgelopen nacht de grote winnaar bij de Oscars. Van de vijf nominaties haalde het vier awards binnen.

Rami Malek werd beloond met de Oscar voor beste acteur, voor zijn rol van Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Daarnaast kreeg de film ook de Oscars voor beste geluidmontage, beste montage en beste geluid.

De leden van de rockband Queen openden samen met Adam Lambert de Oscars met een medley van 'We Will Rock You' en 'We are the Champions'.

Ook Lady Gaga wist een prijs in de wacht te slepen voor haar nummer 'Shallow' uit de film 'A Star is Born'. Ze ontving de Oscar voor het beste lied.

In haar toespraak bedankte Lady Gaga haar familie en speciaal haar zus in het bijzonder. "Het is heel hard werken", zei zij met tranen in haar ogen. "Ik heb heel lang heel hard gewerkt om iets te bereiken. Het gaat niet om winnen, het gaat erom dat je niet opgeeft. Het gaat om discipline en passie. Niet om hoe vaak je wordt afgewezen en valt. Maar om hoe vaak je opstaat en blijft doorgaan."

Dat de Oscar terecht naar 'Shallow' ging lieten Lady Gaga en Bradley Cooper ook nog even horen door een geweldig optreden tijdens de Oscaruitreiking.

Foto: ANP/AFP