We kruipen langzaam maar zeker richting de Foute 1500. Om alvast in de stemming zetten we de komende weken samen met Q-dj Wim van Helden een aantal eigenaardige feitjes achter de grootste foute hits op een rijtje. 

Niet is wat het lijkt in de clips van Paul Elstak

We kennen allemaal de grote hits 'Luv U More' en 'Rainbow In The Sky'. Ze weten altijd hoog te eindigen tijdens de Top 500 van de '90s en de Foute 1500. De stem die je hoort is een van de bekendste stemmen van uit de populaire happy hardcore en eurodance periode uit de '90s. Die stem hoort bij Ingrid Simons. Zij zong een hoop dancehits in tijdens dat decennium. 

De kans is groot dat je altijd hebt gedacht dat de vrouw in de clip ook de vrouw is die je hoort. Maar dat is dus niet zo! In de clips van de twee grootste hits van DJ Paul zie je iemand anders, namelijk Shaydie. Het gebeurde in die tijd wel vaker dat de zangeres die je hoorde, niet de zangeres was die je zag in de clip. Dit werd pas duidelijk toen het boek De Gabberstory van Paul Elstak en DJ Rob verscheen in 2000. 


Ingrid vond het zelf trouwens helemaal niet erg. Haar droom om te kunnen leven van de muziek was werkelijkheid geworden!

'Don’t Leave Me Alone'

Maar ook Shaydie had een gouden keeltje. Dat mocht zij uiteindelijk laten horen in 'Don't Leave Me Alone'. 


Foto: Bruno/Brunopress.nl