Het is dinsdag en dus schuift de app-man aan! Hij behandelt app’s die gaan over ………handen wassen! Het is vandaag namelijk de dag van het handen wassen.
Hieronder de besproken app's:

Lift voor iPhone (Gratis)
Handen wassen en letten op persoonlijk hygiëne heeft te maken met gewoontes en gebruiken. Iedereen zou handen moeten wassen voor het eten, als je thuiskomt van winkelen en aan deurknoppen en roltrappen gezeten hebt, als je geld hebt aangeraakt en uiteraard als je naar de wc bent geweest. Maar vaak vergeet je het en het moet dus inslijten dat je dit moet doen. Maar hoe maak je iets een gewoonte? Dat kan je doen door jezelf er regelmatig aan te herinneren en het helpt daarbij als je beloond wordt als je iets doet. Deze app houdt voor jou bij hoe vaak je iets gedaan hebt waarvan je een gewoonte wil maken. Nu kun je zelf een actie instellen (handen wassen) en aanvinken hoe vaak je dat gedaan hebt, maar het wordt pas leuk als je dat samen met anderen doet. Deze app verbindt met alle gebruikers en bevat al gigantisch veel zaken waarvan mensen een gewoonte proberen te maken, zoals inderdaad; handen wassen. Je krijgt reminders van de app en anderen kunnen je aanmoedigen en opmerkingen achterlaten. De app houdt alle statistieken bij. Je kunt het dus voor van alles gebruiken en als je iets met "wash" zoekt binnen de app krijg tientallen zaken die met hygiëne te maken hebben. Op een gegeven moment heb je de app niet meer nodig omdat je dan een gewoonte ontwikkeld hebt.

Germ recon voor Android, iPhone en iPad (€0,89)
Deze app heeft een beetje een infantiele benadering maar geeft wel zinnige informatie over veel voorkomende bacteriën. De app laat je door de camera een voorwerp uitkiezen en doet vervolgens of het dat voorwerp scant. Dan geeft het een lijst van 3 soorten bacteriën die er op voor zouden komen. Dat is allemaal onzin, behalve dat de bacteriën in het algemeen wel veel voorkomend zijn. Bij elke bacterie staat vermeld waar ze veel voorkomen, wat de klachten kunnen zijn als ze een infectie veroorzaken en wat je kunt doen om ze te bestrijden. Verder heeft de app van elke bacterie een 3D weergave die ronddraait. Het scannen van de app is onzin maar geeft het een speels karakter. Ze hadden uiteraard ook simpelweg alle bacteriën in een lijst kunnen zetten, maar dat was minder lollig geweest. Nu kan je nog je vrienden voor de gek houden dat de app daadwerkelijk voorwerpen of mensen scant op bacteriën.

[Shit-app] Personal Hygiene voor Android (Gratis)
Deze app voor Android bevat tips en aanwijzingen voor persoonlijke hygiëne en doet dat voor badderen, vrouwelijke hygiëne, haar verwijdering en zweten & lijfgeurtjes. Bij elk van deze onderwerpen krijg je een enorme lap tekst over verschillende aspecten maar er zitten geen afbeeldingen bij of interactieve elementen. Daarvoor hadden ze geen app hoeven ontwikkelen, maar zou een mobiele website volstaan. Verder zijn de tips die gegeven worden soms van een behoorlijk infantiel niveau: "Douchen: Kleed je uit. Doe vieze kleren i de wasmand. Leg schone kleren klaar. Leg je kleren weg zodat ze niet nat kunnen worden. Zet de kraan aan en laat het water eerst warm worden. Controleer of de straal naar beneden sproeit, de douche in. Controleer of het water warm genoeg is. Controleer of het water niet te heet is. Stap voorzichtig de douche binnen." Et cetera. Kortom, voor de idioten onder ons die niet weten hoe een douche werkt, maar blijkbaar wel een app kunnen installeren op hun Android.