BAM! Terwijl jij lag te slapen heeft Beyoncé de wereld verrast met een compleet nieuw album genaamd LEMONADE.

Het begon vorige week opeens met die mysterieuze teasers, waardoor het speculeren kon beginnen. LEMONADE is vanaf nu in zijn geheel verkrijgbaar op Tidal.

Wat heb je gemist?

Tijdens een uur durende special op HBO heeft Bey alle tracks stuk voor stuk in première laten gaan, inclusief een zeer sterke videoclip bij elk nummer.

LEMONADE is een reis door emoties, gepaard met een klein kijkje in haar persoonlijke leven en haar visie op de belevenis van een zwarte vrouw in de Verenigde Staten.

Op het album staan samenwerkingen met onder meer The Weeknd en Kendrick Lamar. Beyoncé experimenteert met nieuwe geluiden, met hier en daar zelfs wat elementen van country.

LEMONADE

De eerste helft van het album voelt als een boodschap aan Jay Z waarin ze zo ongeveer vertelt dat ze van plan was om van hem te scheiden. Een clip waarin ze de ruiten met een honkbalknuppel inslaat, nummers waarin ze zingt over bedrogen worden. Het lijkt alsof Beyoncé de geruchten van een scheiding behandelt, net als de befaamde ruzie in de lift.

Het tweede deel van het album gaat over grotere problemen. Met onder meer een quote van Malcolm X tikt Beyoncé de rol van zwarte mensen in de VS aan en haar visie daarop.

Maar het eindigt allemaal een stuk vrolijker, met het dromerige nummer 'All Night' zie je beelden uit het privéleven Beyoncé, Jay Z en hun dochtertje Blue Ivy.

Het hele album inclusief de videoclips zijn terug te vinden op het streamingplatform Tidal!