De afgelopen weken deelde Justin Bieber op zijn YouTube-kanaal verschillende videos waarin hij een kijkje in zijn leven gaf. In de laatste aflevering van deze YouTube-serie Seasons is hij openhartig over zijn vroegere drugsgebruik.

Justin zegt dat mensen niet doorhadden hoe ernstig zijn toenmalige verslavingen aan pillen en marihuana waren. "Zodra ik wakker werd slikte ik een paar pillen en rookte ik een joint om de dag te beginnen", zegt hij. De zanger zegt bang te zijn geweest dat hij dood zou gaan door de drugs. Als hij terugkijkt op deze periode noemt hij het "echt doodeng". 

Het ging zelfs zo ver dat zijn beveiligers moesten checken of hij nog ademde of een hartslag had, nadat hij een nacht had doorgehaald met xtc en paddo's. 


De Canadese zanger lastte vorig jaar een pauze in om te werken aan "diepgewortelde problemen". De druk die roem met zich meebrengt noemt hij als reden waarom hij zwaardere drugs ging gebruiken. "Ik was jong en zoals iedereen experimenteerde ik terwijl ik opgroeide. Maar ik groeide op in de spotlight van de camera's en ik had veel geld om te besteden".

Zijn relatie met Hailey Baldwin (die sinds 2018 zijn vrouw is) was o.a. Justins wake-up call. Zij had aangegeven pas met hem verder te willen als hij clean werd. 

Foto: Instagram @justinbieber