Er is nooit sprake geweest van een relatie tussen Lady Gaga en Bradley Cooper. Dat zegt Lady Gaga in een interview met Oprah Winfrey voor het blad Elle. "De media waren een beetje dom, om eerlijk te zijn."

Het gonsde van de geruchten over een mogelijke affaire tussen Gaga en Cooper. Naast dat ze als hoofdrolspelers in de film A Star Is Born speelden, zouden ze ook naast het podium een romantische relatie hebben. Dit is volgens Lady Gaga allemaal toneel.

"Voor mij, als artiest en een actrice, is het niet meer dan logisch dat we wilden dat mensen in onze liefde geloofden", zegt de popster in het interview. Ook hun optreden bij de Oscars - waar de vonken volgens fans over het toneel vlogen - was onderdeel van dat toneelstuk. "We wilden dat onze liefde door de camera heen op iedere tv te voelen zou zijn. Daar hebben we dagenlang hard aan gewerkt."

Dus de affaire was géén affaire, maar een vooropgezet plan. "We hebben alles uitgedacht", zegt Lady Gaga. Dat mensen zo meegingen in hun 'liefde', deed het stel goed, zo vertelt ze. "Toen we het er met elkaar over hadden, zeiden we: 'goh, dat hebben we toch goed gedaan'."

Tot kort geleden was Lady Gaga gelukkig met haar geluidsspecialist Dan Horton. Maar na drie maanden hebben ze een punt gezet achter hun relatie. De zangeres noemde zich half oktober in een Instagram Story een 'vrijgezelle dame'. Waarom ze niet meer samen zijn, is niet duidelijk.