Een zeer heftig verhaal van Lady Gaga. Tijdens een interview met de Amerikaanse radio-dj Howard Stern heeft de zangeres naar buiten gebracht dat ze op 19-jarige leeftijd is verkracht door een twintig jaar oudere man. "Ik wilde lange tijd niet toegeven dat het gebeurd was."

"Ik heb een aantal verschrikkelijke dingen meegemaakt, waar ik nu om kan lachen, omdat ik mentale, emotionele en lichamelijke therapie heb gehad. Mijn muziek heeft daar erg bij geholpen", aldus de zangeres, die haar problemen verwerkt in haar teksten.

De zangeres was 19 jaar oud. "Ik was niet mezelf in die tijd. Ik was 19 jaar oud en ging naar een Katholieke school toen deze rare dingen gebeurden. Ik vroeg me af of dit was hoe de volwassen wereld eruit zag, ik was erg naïef."

Gaga wilde het verhaal eigenlijk niet naar buiten brengen, omdat ze bang is dat mensen zullen zeggen dat haar creatieve dingen voortkomen uit het misbruik. "Ik neem zelf de verantwoordelijkheid voor mijn pijn terwijl ik er geweldig uit zie. Alle dingen die ik heb gemaakt tijdens mijn strijd, zijn van mij, niet van die man."

Haar recente switch naar jazzmuziek voor het album Cheek To Cheek met Tony Bennett heeft haar ziel gered. "Kun je je voorstellen na die moeilijke tijd en hoe ik me voelde dat iemand als Tony Bennett dan zo liefdevol is. Hij is niet een soort vader, grootvader of oom, hij is een vriend, een broer, alles. Hij wil niets anders van me dan mijn talent en mijn vriendschap, en dat is net wat ik nodig had," vertelt ze. "We zouden allemaal elkaars Tony Bennett moeten zijn."

Lees hier het volledige interview terug met Lady Gaga.

Foto: AFP