Goed nieuws voor de Chinese fans van Lady Gaga! De Little Monsters kunnen binnenkort ook haar laatste album ARTPOP downloaden nu de Chinese overheid alle vijftien nummers van de plaat goedgekeurd heeft.

"Ik ben zo opgewonden!!!!", tweette Lady Gaga nadat ze het nieuws te horen kreeg. "Nu hoop dat ik er ook kan optreden." Sinds 2011 waren een aantal nummer van de popster verboden in het land, dus het was even spannend of ARTPOP werd goedgekeurd.

In 2011 publiceerde de Chinese overheid een lijst met 100 popnummers die verboden werden door een wet tegen 'slechte smaak en vulgaire inhoud'. Er stonden zes nummers van Lady Gaga op de lijst, waaronder 'The Edge Of Glory' en 'Judas'.

Katy Perry

Naast Lady Gaga en een aantal Aziatische artiesten stonden ook nummers van onder anderen Chris Brown, Britney Spears, The Backstreet Boys, Kanye West en Katy Perry op de lijst.

Maar ook Katy Perry is met haar nieuwe muziek weer welkom in China. De zangeres is momenteel in Peking, waar het Chinese Nationaal Orkest zondag zelfs een uitvoering van haar nummer 'Roar' speelde.