Heftig nieuws over Lady Gaga. Het gaat al een tijdje niet zo goed met de zangeres, zo meldde ze zich deze maand al ziek voor een optreden in Canada en Brazilië. En nu zijn ook haar komende optredens gecanceld.

De reden die Gaga hiervoor heeft zijn heftige, en soms onverklaarbare, pijnen. Als gevolg van deze pijnen heeft ze moeten besluiten haar aankomende Europa tour voorlopig uit te stellen:


"Lady Gaga lijdt aan heftige fysieke pijnen die haar belemmeren in het optreden. Ze blijft onder toezicht van medische experts die haar hebben geadviseerd om haar tour uit te stellen," valt te lezen op Lady Gaga's Instagram.

Lady Gaga is er kapot van. Zelf zegt ze ook: "Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn gezondheid. Het is moeilijk uit te leggen en we proberen het nog steeds uit te zoeken. Zodra ik me beter voel zal ik mijn verhaal verder uitdiepen." De zangeres baalt er van dat mensen denken dat ze haar ziekte gebruikt om aandacht te trekken: "Als je me zou kennen zou je weten dat dit onzin is. Ik ben een vechter."

Qmusic Presents: Lady Gaga

Als onderdeel van haar Europese Joanne World Tour zou Lady Gaga op 3 oktober afreizen naar Nederland voor Qmusic Presents: Lady Gaga.

Ook dit optreden is voorlopig uitgesteld. Gaga heeft belooft alle geplande concerten in te halen, maar wanneer is nog niet precies duidelijk. Voor nu is de planning begin 2018.

Voor haar concert in Nederland kon je op Qmusic tickets winnen, uiteraard blijven deze tickets geldig. Zodra er meer duidelijkheid is over wanneer het concert uiteindelijk plaats gaat vinden zullen alle prijswinnaars hier bericht over ontvangen.