De App-man heeft in het kader van de Top 8,5 van de lelijke mannen een paar
handige app's voor je uitgezocht.

Ugly meter (en Pro versie) voor iPhone (Gratis en €4,49):
Beauty is in de eye of the beholder. Of misschien de holder of the iPhone, want met deze app scan je een gezicht en krijg je meteen te horen of het mooi is of niet. Bij de gewone versie geef je aan of je man of vrouw bent en scant deze vervolgens een foto van je gezicht. Het oordeel is daarna vrij eenvoudig want je krijgt een cijfer op een schaal van 1 tot 10. Dat cijfer wordt voorzien van een opmerking die varieert van beledigend tot vlijend. Voorbeeld: "Je bent zo lelijk dat je zelf blinde kinderen aan het huilen maakt". De pro versie pakt het wat wetenschappelijker aan want die baseert zijn oordeel nauwkeuriger op basis van de Gouden ratio waarbij er een ideale verhouding in het gezicht bestaat tussen ogen, mond, neus, breedte et cetera. Op een foto van jezelf geef je aan waar ogen, neus en mond zitten en hoe groot je hoofd is. Vervolgens krijg je van de app te horen hoeveel je afwijkt van de Gouden ratio met betrekking tot de afstand tussen ogen, breedte van de mond en neus en dit al tov het hoofd. Op basis daarvan weet je dus hoe knap je waarschijnlijk bent. Pukkels worden niet meegeteld.

Plastic surgery simulation voor iPhone/iPad en Android (Gratis):
Ontevreden met de bocht in je neus, dunne lippen of kleine kraaloogjes? Of voldoen je niet aan de gouden ratio? Met deze app maak je een foto en heb je eenvoudige tools om je foto aan te passen en zien wat het verschil is. Je krijgt de foto 2x naast elkaar te zien zodat je eenvoudig het voor-na effect kunt bekijken. De kunt delen van je gezicht of lichaam vergroten, verkleinen, en eenvoudig vervormen. Het is een soort mini photoshop om een paar basis effecten op foto's uit te voeren. Als je klaar bent kun je met een play knop zien hoe je van "voor" naar "na" verandert.

[Shitapp] Michael Jackson (You are not alone) voor iPhone (Gratis):
Van lelijk naar mooi of juist omgekeerd? Michael Jackson is de belichaming van een verstoord beeld van schoonheid en waar plastische chirurgie toe in staat is. Briljant als muzikant, maar redelijk gestoord te noemen als je ziet wat hij zichzelf heeft aangedaan. Deze app bevat oude familie foto's van Michael Jackson waar commentaar bij gegeven wordt door zijn broer Jermaine. Het jammere is alleen dat het maar circa 20 foto's zijn en dat het commentaar van Jermaine bijzonder slaapverwekkend is. Daarbij is de app geen eerbetoon aan MJ maar slechts ter promotie van een boek dat Jermaine geschreven heeft over zijn broer. De familie heeft kapitalen verdiend aan Michael maar op deze manier doen ze nog een schepje boven op de lijken pikkerij. En de app is dus bijzonder mager, dus voor mij de shit-app van de week.