Mariah Carey, queen of Christmas, heeft weer een record verbroken met haar kerstklassieker 'All I Want For Christmas Is You'!

Geschiedenis schrijven

Mariah staat voor het derde jaar op rij boven aan de Hot 100 van Billboard (Amerikaanse hitlijst) met 'All I Want For Christmas Is You'. Hiermee schrijft ze geschiedenis in de Amerikaanse hitlijst, want geen enkele andere artiest heeft de lijst in drie verschillende periodes aangevoerd. De track stamt uit 1994 maar stond toen niet in de hitlijst omdat het niet uitgebracht werd als single. 

Inmiddels zijn die regels veranderd en wordt de track elk jaar rond de feestdagen veel gestreamd, gedownload en op de radio gedraaid. Daardoor behaalde de kersthit in 2019 voor het eerst de hoogste positie in de Billboard Hot 100. Dit wist ze vorig jaar wéér voor elkaar te krijgen en ook dit jaar staat ze weer bovenaan. en klimt sindsdien omhoog in de hitlijst. In 2017 stond de track voor het eerst in de top 10 en in 2019 en 2020 stond de track op de hoogste positie in de lijst. 

Ze schrijft hiermee geschiedenis omdat geen enkele andere artiest de Billboard Hot 100 in drie verschillende periodes heeft weten aan te voeren.

Foto: BrunoPress/Planet Photos/Brunopress.nl