Je moet wel enorm veel mazzel hebben wil je volgende maand bij een van de negen shows van het Eurovisie Songfestival te kunnen zijn. Mensen die al een kaart wisten te bemachtigen krijgen wel voorrang op de kaartverkoop van deze editie, maar toch wordt het spannend of ook zij een ticket kunnen kopen. Dit meldt de uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival, dit jaar in Rotterdam.

In totaal zijn er negen shows dit jaar, drie live finales en zes generale repetities. Daar mogen vooralsnog 3500 man publiek heen gaan. "Ik verwacht dat de kaartverkoop weer heel snel eindigt", zegt Bakker tegen het ANP. "Het animo zal waarschijnlijk enorm zijn. Mocht je vorig jaar geen kaarten hebben gekocht, moet je wel heel veel mazzel hebben wil je nu nog een kaart kunnen bemachtigen." Anderhalve week geleden werd bekend dat het muziekfestijn in Ahoy Rotterdam door mag gaan als een Fieldlab evenement. De kaartverkoop gaat hoogstwaarschijnlijk begin mei van start.

Het songfestival kijk je het beste via de TV!

Uiteraard zijn er door de coronamaatregelen zo ongeveer veertig procent minder tickets beschikbaar. En als je vorig jaar al een kaartje had, maar dit keer misgrijpt heb je pech. Er komt helaas geen alternatief voor deze groep. "Voor die mensen is het heel jammer, maar dat is wel waar we ze het afgelopen jaar op hebben voorbereid: het zou kunnen dat je buiten de boot valt. Ik zeg altijd: het songfestival op tv is de allerbeste beleving. Maar dat is niet helemaal waar voor die mensen. Laten we eerlijk zijn, het zal voor veel mensen een teleurstelling zijn. We weten dat er heel veel mensen op een Eurovisie Songfestival hebben gewacht, veertig jaar nadat het songfestival voor het laatst in Nederland neerstreek."

Feestje?!

Dat het een ander songfestival gaat zijn dan normaal, dat weten we al! Zo gaan bijvoorbeeld ook de grote feesten om het evenement waarschijnlijk niet door vanwege alle maatregelen. Iedereen, zo ook delegaties wordt gevraagd zoveel mogelijk in de hotels te blijven. Dus de nachtclubs zullen dit jaar niet gevuld worden met songfestivalmuziek. Schetst Bakker. "De sfeer in de stad zal anders zijn. Maar ik denk dat - zeker na het afgelopen jaar - alles wat ook maar enigszins voelt als weer iets leuks, extra intens binnenkomt bij iedereen."

Bron: ANP / Kippa Remko De Waal