Jeangu Macrooy, die Nederland zou vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, was er klaar voor. Voor hem was het een thuiswedstrijd, omdat het songfestival dit jaar in Nederland zou plaatsvinden. Helaas werd het evenement verplaatst door de coronacrisis, maar gelukkig zijn er inmiddels nieuwe data bekendgemaakt.

Songfestival 2021

12 tot en met 16 mei zou het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en kon het evenement niet doorgaan. Het songfestival werd daarom verplaats naar 2021 en er zijn er inmiddels nieuwe data bekendgemaakt.

Nieuwe data

Het Eurovisie Songfestival wordt in 2021 gehouden van 18 tot en met 22 mei 2021 in Rotterdam Ahoy. De halve finales vinden plaats op dinsdag 18 en donderdag 20 mei. De grote finale op zaterdag 22 mei. De organisatie hoopt uiteraard op een songfestival met publiek. Mocht dit niet mogelijk zijn, worden er alternatieven scenario’s bedacht. Bij het songfestival in 2021 moet elk land een nieuw nummer kiezen. Onze Jeangu Macrooy, die met 'Grow' ons land zou gaan vertegenwoordigen, gaat dus een ander nummer zingen.


Bron: BrunoPress