Het Eurovisiesongfestival is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021. Volgens tv-presentator Cornald Maas is het nog maar de vraag of het volgend jaar wél door kan gaan. Hij sprak hier gisteravond zijn twijfels over uit in Talkshow M.

Songfestival 2021 zonder publiek?

Hoewel 2021 nog mijlenver weg klinkt, verheugt Nederland zich nu al op het optreden van Jeangu Macrooy tijdens het Eurovisiesongfestival. Alleen is het wel zeker dat het Songfestival in 2021 kan plaatsvinden? Cornald Maas liet gisteravond in talkshow weten dat hij twijfels had, omdat niemand weet hoe het coronavirus zich gaat ontwikkelen. ''Misschien gebeurt het wel in een aangepaste vorm, ook over een jaar. Je kunt er nu nog niets over zeggen. De ambitie is er wel.'' Doelt hij hiermee op een songfestival zonder publiek? Hij sluit gelukkig wel af met positieve woorden: ''Het is een heel gekke tijd. We weten nog nauwelijks wat er volgende week gebeurt in Nederland, Europa en de wereld, maar iedereen is ontzettend positief''. 

Jeangu Macrooy liet onlangs via Instagram weten dat hij begrijpt dat het songfestival niet kan plaatsvinden: ''Het is niet anders, er is iets wat veel belangrijker is op dit moment''. Als het Eurovisiesongfestival volgend jaar doorgaat, zal hij in ieder geval Nederland weer vertegenwoordigen. Hij heeft zo nog meer tijd om zich voor te bereiden op het optreden waar iedereen naar uitkijkt.


Bron: ANP