Het is je vast niet ontgaan maar het is vandaag Pasen! Nu betekent dat meestal niet meteen tijd voor nieuwe muziek, maar Trijntje Oosterhuis heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten.

Vrijdag lanceerde ze al haar nieuwe muziekproject, gebundeld in de titel 'In de hemel', en vandaag geeft ze een exclusief concert, wat live te volgen is via een livestream.

Van 'Tears in heaven' naar 'In de hemel'

Heb je The Passion gekeken afgelopen donderdag? Daar was Trijntje heel even Maria en vertolkte ze al twee van haar vijf nieuwe nummers. Onder andere de door Remco Veldhuis vertaalde: 'In de hemel'. Die is dan weer afkomstig van 'Tears in Heaven' van Eric Clapton. Naast deze vertalingen staan er op haar nieuwe bundel ook nog twee nooit eerder verschenen tracks, waaronder een verborgen parel van Liselore Gerritsen: 'Zonder Jou'.


Een interactief live concert

Vandaag kun je de tracks live luisteren tijdens Trijntje's speciaal akoestisch paasconcert. Live vanuit het Felix Meritis in Amsterdam kun je onder andere haar vijf nieuwe nummers beluisteren maar ook vele vertrouwde oudere hits van Trijntje. Met een interactieve chat kun je als kijker ook verzoeknummers aanvragen of gewoon vragen stellen.

De livestream kun je al volgen vanaf 3 euro en is deze zondagavond van 20:30 uur tot 22:00 uur te hier bekijken.

Bron: ANP KIPPA ROB ENGELAAR