De 10's zijn nog volop bezig, maar er is in die jaren al heel wat gebeurd. Vandaag besteden we aandacht aan de outfits van verschillende artiesten, want die zijn soms wel heel bijzonder. Hieronder staan ze voor je op een rijtje, 10 wel heel bijzondere outfits gedragen in de 10's:

1. De beruchte vleesjurk

Lady Gaga hield de gemoederen flink bezig toen ze in 2010 verscheen in een vleesjurk. Ja echt, een jurk gemaakt van vlees. Dit heeft de zangeres geweten, want ze kreeg hier mega veel reacties op.

Met de jurk wilde de zangeres een statement maken. "Ik ben geen stuk vlees", zei ze. "We moeten uitkomen waar we voor staan en vechten voor onze rechten. Als we dat niet doen hebben we binnenkort net zoveel rechten als het vlees op onze botten."


2. Opassen geblazen voor deze sleep

'Praktisch' stond waarschijnlijk niet bovenaan Rihanna's wishlist toen ze deze jurk uitzocht. Behalve dat ze zelf moet opletten waar ze loopt, is het ook oppassen geblazen voor de mensen om haar heen. De sleep van de jurk is zo'n 3 meter lang, dus grote kans dat je er per ongeluk op gaat staan.3. Optreden in ondergoed

Tja, optreden in ondergoed met bijbehorende badjas én sloffen is misschien wat ongewoon. Taylor deed dit toch toen ze een show gaf voor de modeshow van Victoria Secret. Want ja, als al die angels er zo bijlopen, dan kun je gewoon niet achterblijven.


4. Dé jurk van het Songfestival

Met welk liedje Trijntje Oosterhuis meedeed aan het Eurovisie Songfestival weet misschien niet iedereen meer, maar zeker weten dat iedereen zich haar outfit wel herinnert. Want dat was wat, de jurk van Trijntje. De diepe decolleté kon op heel wat reacties rekenen.

Trijntje wist niet wat ze moest doen met alles wat over haar jurk werd gezegd, en besloot uiteindelijk de jurk niet aan te trekken. Het was even schrikken toen ze op het podium verscheen in een broekpak.

5. De jurk die ook als tent fungeert

Zo zeg, in de jurk van Sia is genoeg ruimte om een paar dagen te kamperen. Eigenlijk staat Sia niet echt bekend om haar kledingstijl, maar meer om haar gezicht. Of eigenlijk juist niet om haar gezicht, want ze bedekt hem nogal vaak.

6. Cupcakes to go

Zouden ze echt zijn, al die cupcakes op de jurk van Katy? Als dat wel zo is, dan heeft Katy deze avond vast vrienden gemaakt. Want geef toe: praktisch iedereen houdt van cupcakes.


8. In de categorie: weinig onthullend

De tijd dat Miley Cyrus netjes en braaf gekleed in de serie Hannah Montana speelde heeft ze ver achter zich gelaten. Miley staat nu vooral bekend om haar hysterische kleding, vaak weinig verhullend. Zie hieronder wat we hiermee bedoelen. Je mag er natuurlijk het jouwe van vinden.


7. Weinig dansmoves voor Beyoncé in deze outfit

We zijn benieuwd hoe Beyoncé haar anders zo soepele heupen heeft geschud in deze outfit. Het ziet er namelijk niet uit alsof ze veel bewegingsruimte heeft in deze toch wel bijzondere kleding.

8. So Fluffy

Op deze outfit is een gemiddeld kind jaloers. Knuffels van eenden, beren, honden, deze jurk heeft het al-le-maal. Wie had gedacht dat de combinatie van deze rapper en knuffels zo goed zou gaan?


9. Berenvel voor het goede doel

Goed, Kesha ziet er een tikkeltje gek uit met dat berenvel over zich heen. Maar het is wel voor een goed doel. Ze wilde met deze stunt namelijk aandacht vragen voor nep bont. Het bontje dat ze om zich heen heeft gehangen is namelijk niet echt. Kesha wil dat meer mensen haar voorbeeld opvolgen, en echt bont verruilen voor een neppe variant.


10. Gewaagde keuze

Nu ziet Jennifer Lopez er waarschijnlijk nog goed uit in een vuilniszak, maar toch. Aan zulke jurken zit toch altijd een risico vast. Al is dat risico voor J-Lo niet zo groot, zij komt er namelijk goed mee weg.

Naast al deze outfits gebeurden er nog meer in de 10's. Zo braken er heel wat talenten door en er ontstonden toffe samenwerkingen. Maar dit is nog niet alles. Ook ging Katy Perry regelmatig voor een ander kapsel en werden er heel wat schattige baby's geboren. Check alle lijstjes op Qmusic.nl!