Op 18 april start er voor een gelukkige luisteraar op Schiphol de reis van zijn of haar leven, dan vertrekt diegene namelijk op de Q-live tickets World Tour.

Maar wat kan diegene allemaal verwachten tijdens deze muzikale wereldreis? Welke steden worden er bezocht, en wat kun je daar dan allemaal doen? Daar hebben we een antwoord op, en dat antwoord vind je in de speciale Q-live tickets World Tour Reisblogs. Handig voor de winnaar, of voor alle andere reislustige Q-luisteraars.

Coldplay in Tokio

De eerste stop van de reis is Tokio in Japan. Nadat je je jetlag er een beetje uitgeslapen hebt, vertrek je op dag twee naar een special diner: Het Robot Cabaret Dinner. Een bijzondere dans- en muziekshow met enorm veel toffe licht effecten én een smakelijk diner:

Maar dit spektakel is slechts een opwarmertje voor het echte hoogtepunt, het optreden van Coldplay in de Tokyo Dome!Japan facts

Waar: Voor deze trip reizen we af naar Azië
Hoofdstad: Japan, daar waar jij Coldplay gaat zien!
Taal: Ga maar vast op zoek naar een reis-taalgids, Japans is namelijk niet de makkelijkste taal!
Valuta: Je sushi hier kun je afrekenen met Japanse Yen
Gemiddelde temperatuur april: Een heerlijke 19°C

Highlights Tokio

In totaal verblijf je vier dagen in Tokio. Hoogtijd om de stad dus een beetje te verkennen! Zorg dat je je vlogcamera bij de hand hebt en je Snapchat-filters on fleek zijn, want je gaat heel wat mooie plaatjes kunnen schieten hier.

We nemen je mee langs de highlights van Tokio:

Tokyo Tower
Wanneer je snel kijkt denk je in onderstaande foto misschien de Eiffeltoren te zien, maar niets is minder waar. Midden in het Shibapark in Tokio staat namelijk de Tokyo Tower, een imitatie van de Eiffeltoren uit Parijs. Leuk feitje: Hoewel de toren veel weg heeft van de Eiffeltoren, is deze met haar 333 meter 9 meter hoger dan echte Eiffeltoren!


Tokyo Sky Tree
Goed zien waar je nu eigenlijk echt bent? Dan moet je zeker even een bezoekje brengen aan de Tokyo Sky Tree. Deze toren is de hoogste van heel Tokio, een adembenemend uitzicht gegarandeerd!Tuinen van het Keizerlijk Paleis
Ben je een cultuursnuiver? Zorg dan dat je een bezoekje brengt aan Kokyo, het Keizerlijk Paleis. Hoewel het paleis zelf niet toegankelijk is voor publiek, zijn de tuinen dit wel! En die zijn zeker de moeite waard:


Senso-ji tempel
Nu we dan toch aan het cultuursnuiven zijn, gaan we gelijk even door naar één van de bekendste tempels in Tokio: De Senso-ji tempel. Deze boeddhistische tempel is de oudste in Tokio, en een echte hotspot.

Tsukiji-vismarkt
Heb je een sterke neus? ;-) Dan moet je zeker een stop maken op de Tsukiji-vismarkt. Deze vismarkt is namelijk de grootste van heel Japan! Er worden ruim 500 soorten vis verkocht en er staan zo'n 15.000 kraampjes. Een drukke maar zeker gezellig markt!


Kersen bloesem-seizoen
Je geluk kan niet op! Je reist namelijk precies in het bloesem-seizoen naar Tokio. En dat is één van de adembenemendste beelden die je in Tokio te zien kunt krijgen. Zorg dus dat je een bezoekje brengt aan bijvoorbeeld het Shinjuku Gyoen park, een park vol met deze prachtige bloeiende bloesems.


En heb je al een beetje zin om naar Tokio af te reizen? Mooi, wij ook! ;-)

Houd Qmusic.nl in de gaten voor het volgende Reisblog, namelijk die van Justin Bieber in San José!

Klik hier om je aan te melden voor de Q-live tickets World Tour 2017!