De jaarlijkse carnavalsoptocht op Barbados is een 'big thing'. Als ambassadrice van 'haar' eiland, kan Rihanna daar natuurlijk niet ontbreken. De zangeres stal de show tijdens het Barbados Crop Over Festival in een roze creatie gemaakt van veren, met daaronder een roze mini-jurkje. Deze creatie komt uit handen van de Nederlandse David Laport!

"Vorige week maandag kregen we een e-mailtje van de styliste van Rihanna over de roze jurk. Ze had hem op Instagram gezien en vroeg of Rihanna hem kon dragen tijdens de jaarlijkse carnavalsviering op Barbados, wat altijd een enorme happening is. Toevallig was de betreffende jurk niet bij ons in het atelier in Amsterdam, want die zat nog ergens vast bij de douane in Amerika nadat 'ie voor een fotoshoot was gebruikt," vertelt David. 

Maar als je niet bij de gewenste jurk kunt komen, wat doe je dan? Daar had de ontwerper wel een idee voor. "Toen hebben we gewoon een compleet nieuwe jurk voor haar op maat gemaakt, want je gaat natuurlijk geen 'nee' verkopen aan zo'n ster. Met 5 man hebben we een aantal nachten doorgewerkt om de outfit af te krijgen, om deze vervolgens door te sturen naar Londen waar Rihanna de jurk zou passen. Vanuit Londen is de creatie weer doorgevlogen naar Barbados."

De grote vraag is hoe de styliste van Rihanna bij Laport terecht is gekomen. Volgens de Amsterdamse ontwerper ligt dat aan het feit dat supersterren altijd op zoek zijn naar iets nieuws. "Ze willen verrassen en met iets bijzonders in de spotlights staan. Dat ze voor mijn ontwerp gekozen hebben is echt te gek en ik ben er heel blij mee!"

Dit bericht bekijken op Instagram
Rhenna at Crop Ova 2019 ??
Een bericht gedeeld door Rihanna Türkiye (@rihannaturkiyex) op

Of de superster nu ook een vaste klant wordt bij David, weet hij nog niet. "Ze heeft nog twee andere jurken van me, dus wie weet zien we haar binnenkort nog een keer in een van mijn designs," reageert hij lachend. 

Foto: Instagram @davidlaport