We hebben al een tijdje niets meer van Robin Thicke gehoord, in ieder geval niet op het vlak van muziek. Zijn album uit 2014, Paula, kwam en ging zonder een groot succes. Wel stond de zanger langere tijd in de koppen, vanwege zijn rechtszaak met de familie van Marvin Gaye. Zijn single met Pharrell, 'Blurred Lines', was namelijk bestempeld als plagiaat.

Hij had niet verwacht dat hij zou verliezen. "Ik was verbaasd. Heel verbaasd", zegt hij erover. "Dat is ook waarom we in hoger beroep gaan. Ik weet wat het verschil is tussen inspiratie en diefstal. Ik ben constant geïnspireerd, maar ik zou nooit stelen. En Pharrell ook niet."

Persoonlijke problemen

Dat het niet helemaal goed ging met Thicke tijdens de rechtszaak, is volgens de zanger te danken aan de scheiding met actrice Paula Patton. "Ik ging door een hel in die tijd. Ik heb de rechtszaak niet mijn volledige aandacht kunnen geven."

Toen zijn huwelijk na 20 jaar op de klippen liep, bracht hij het album Paula uit. Maar toen een vriend hem erop wees dat hij moest stoppen met het terugwinnen van zijn ex-vrouw, omdat hij zichzelf voor de gek zou zetten. "Dat was het moment dat ik besloot uit de spotlights te stappen."

Binnenkort stapt hij weer terug in de spotlights. In het najaar komt zijn nieuwe album uit en zal hij in hoger beroep gaan in de zaak tegen de familie van Marvin Gaye.

Foto: EPA