De 90's, het tijdperk van Hakken, Tamagotchi's en natuurlijk van de boybands! Sommigen zijn al lange tijd uit beeld, anderen spelen nog avond na avond in Las Vegas en hebben eigen cruises... 

Tijdens de Q-top 500 van de 90's sturen we je op speeddate met de 5 populairste boybands uit dat decennium. 

Vandaag zit je tegenover: Take That! Met welk bandlid zie jij jezelf een vervolgdate inplannen?

Leden

Gary Barlow

Leeftijd: 47 jaar geworden op 20 januari.
Burgerlijke staat: Sinds 2000 getrouwd met Dawn Andrews, die hij in 1995 leerde kennen als danseres op hun tour.
Kinderen: 3, twee dochters Emily & Daisy en één zoon Daniel. In 2012 verwachtte het stel hun vierde kind, maar helaas moesten zij 6 maanden na de bekendmaking van de zwangerschap bekendmaken dat hun dochter Poppy doodgeboren werd. 
Hobby: Musical! In 2013 werkte hij mee aan een nieuwe versie van de musical Finding Neverland. Gary schreef de muziek voor het theater spektakel, wat in totaal 22 liedjes werden! De musical is erg goed ontvangen op Broadway en verkocht avond na avond uit.
Good to know: Officieel bestaat Take That anno 2018 nog steeds uit Howard, Mark en Gary. Maar op 16 april van dit jaar begint Gary ook aan zijn solo-tournee! Met 35 shows reist hij door Engeland en Ierland met zijn eigen materiaal.

Howard Donald

Leeftijd: Op 28 april ziet Howard Abraham! Met zijn bijna 50 jaar is hij het oudste bandlid.
Burgerlijke staat: Sinds 2015 getrouwd met Katie Halil.
Kinderen: 4 kids. Met zijn huidige vrouw zoons Bowie & Dougie, uit twee eerdere relaties heeft hij dochters Grace & Lola.
Hobby: Dansen! Hij is jury-lid in het Duitse dansprogramma Got To Dance.
Good to know: Hij zou graag wiet overal willen legaliseren: "Als er meer mensen stoned uitgaan dan dronken zal er een stuk minder vechten, gezeur en geweld zijn." Iets waarmee hij veel kritiek over zich uitgeroepen heeft.

Mark Owen

Leeftijd: Geboren op 27-01-1972, dus net 46!
Burgerlijke staat: Getrouwd met actrice Emma Ferguson in 2009, nadat ze 5 jaar samen waren.
Kinderen: 3, zoon Elwood en dochters Willow & Fox.
Hobby: Voetbal! Mark heeft meegespeeld aan twee edities van Soccer Aid, in 2012 en 2014. Waarin twee celebrity-teams tegen elkaar voetballen voor het goede doel.
Good to know: Kort nadat Take That in 1996 uit elkaar ging bracht Mark zijn eerste solo album uit. In 2003, 2005 én 2013 volgde nog drie solo-albums.

Jason Orange

Leeftijd: 47, tikt op 10 juli de 48 jaar aan. 
Burgerlijke staat: Single, naar het schijnt. Maar Jason is erg gesloten rondom zijn privé leven.
Kinderen: Geen. 
Hobby: Breakdance! In de jaren 80 zat Jason in de breakdance crew Street Machine, daarmee deed hij mee met het UK Breakdancing Championship.
Good to know: Na het vertrek van Robbie uit de band in 1995, viel de band al snel in zijn geheel uit elkaar. Toch kwamen de overgebleven 4 leden in 2006 weer bij elkaar. Jason besloot echter de band in 2014 alsnog te verlaten omdat hij niet langer muziek wilde maken en in de spotlight wilde staan.

Robbie Williams

Leeftijd: 44 jaar, en daarmee het jongste bandlid.
Burgerlijke staat: Getrouwd met Ayda Field sinds 2010.
Kinderen: Twee, dochter Teddy en zoon Charlie.
Hobby: UFO's! Robbie gelooft in aliens en ufo's, hij nam zelfs een tijdje pauze van zijn carrière om hier onderzoek naar te doen. Grappig feitje, dankzij zijn liefde voor UFO's ontmoette hij de liefde van zijn leven Ayda. Zij leerden elkaar kennen tijdens het maken van een docu over UFO's voor de BBC.
Good to know: Robbie verliet in 1995 de band en ging werken aan zijn solo-carrière. Met succes zoals we allemaal weten! Sindsdien heeft hij namelijk 13 albums uitgebracht. In 2010 sloot Robbie zich weer tijdelijk aan bij de band, die alweer sinds 2006 actief was als kwartet, en brachten ze met zijn vijven nog één keer een album uit.

En zit je perfecte match er tussen? Laat hieronder weten met welk Take That-lid jij een vervolg date wilt inplannen:

Take That

De band kwam voor het eerst samen in 1989, als een vijftal. Maar pas in 1994 braken ze in Nederland definitief door met 'Relight My Fire', die ze zongen in de televisieshow van Paul de Leeuw. Daarna volgde al snel hit na hit. Zoals ' Pray', 'Back For Good' en ' Everything Changes'.

Het ging de band voor de wind, tot Robbie in 1995 zijn vertrek uit de band aankondigde. Robbie voelde zich muzikaal gezien niet serieus genomen en botste regelmatig met de manager vanwege zijn drank- en drugsproblemen. De frustraties liepen zo hoog op dat hij vlak voor de repetities van de geplande tour per direct uit de band stapte.


Het vertrek van Robbie deed de band geen goed, en in 1996 kondigde de band aan dat hun opkomende The Greatest Hits Album hun laatste album zou worden. 

Maar de break-up bleek niet definitief! In november 2006 kwam de band, zonder Robbie, terug met de single 'Patience'. Sindsdien heeft de band nog 5 albums uitgebracht, waarvan 1 met toch nog met Robbie in 2010. 

De laatste twee albums, III & Wonderland, zijn echter uitgebracht door het trio Gary, Mark en Howard nadat Jason in 2014 aankondigde de band definitief te verlaten en uit de spotlights te stappen.

Q-top 500 van de 90's

In de lijst staat de band vijf keer genoteerd, daarmee staan zij op de derde plek in het lijstje met meest genoteerde boybands in de top 500, boven Westlife en *NSYNC.

439 - 'Pray' 
Deze single werd, zoals heel veel tracks van de band, geschreven door leadzanger Gary en werd een dikke nummer 1 in Engeland.

Het nummer won in 1994 ook twee BRIT Awards,die voor Single of the Year en Video of the Year.


387 - 'Relight My Fire'
Het origineel van dit nummer komt uit 1979 en is van de Amerikaanse zanger Dan Hartman.

Een goede keus om te coveren, want hiermee scoorden ze hun tweede hit in Engeland en braken ze definitief door in Nederland.


272 - 'Everything Changes'
In maart 1994 bracht Take That dit door Gary geschreven lied uit. De leadzang van dit nummer is in handen van Robbie.

Met 'Everything Changes' scoorden ze een nummer 1 hit in het Verenigd Koninkrijk en in Schotland. In Engeland werd het bekroond met de zilveren status vanwege 200.000 verkochte exemplaren.


209 - 'Babe'
'Babe', wederom geschreven door Gary, werd geproduceerd door David Clayton. De man die later bekend zou worden als toetsenist van Simply Red.

Het nummer werd in 1993 de derde nummer 1 hit op rij voor de jongens en werd in januari 1994 zelfs bekroond met de platina status nadat er 600.000 exemplaren verkocht waren.


149 - 'Back For Good'
De band zong dit nummer voor het eerst in 1995 tijdens de BRIT Awards, maar was niet van plan het toen al direct uit te brengen.

De vraag van de fans naar het nummer was echter zó groot dat ze besloten het nummer eerder dan gepland uit te brengen. Het jaar daarop won de single de BRIT Award voor Best Single.