De 90's, het tijdperk van Hakken, Tamagotchi's en natuurlijk van de boybands! Sommigen zijn al lange tijd uit beeld, anderen spelen nog avond na avond in Las Vegas en hebben eigen cruises... 

Tijdens de Q-top 500 van de 90's sturen we je op speeddate met de 5 populairste boybands uit dat decennium. 

Vandaag zit je tegenover: *NSYNC! Welk bandlid mag met jou op vervolg date?

Leden

Lance Bass

Leeftijd: 38 jaar, op 4 mei wordt-ie 39.
Burgerlijke staat: Trouwde in 2014 met acteur Michael Turchin. Het huwelijk werd op beeld vastgelegd en uitgezonden in Amerika, en dat was best bijzonder want het was het eerste homo-huwelijk wat daar op tv werd uitgezonden.
Kinderen: Geen, maar het stel wil binnen nu en drie jaar wel aan kinderen beginnen!
Hobby: Radio maken! Hij heeft een dagelijkse radioshow gehad op Sirius XM, een van de grootste radiostations in Amerika.
Good to know: Is een ruimte-nerd. Hij werd 2002 geselecteerd om op ruimte-reis te gaan en volgde een speciale opleiding tot astronaut, helaas werd op het laatste moment de stekker uit het project getrokken en bleef Lance met beide benen op aarde.

JC Chasez

Leeftijd: Geboren op 8 augustus 1976, dus 41 jaar.
Burgerlijke staat: Het ziet er naar uit dat JC single is!
Kinderen: Geen.
Hobby: Dansen! JC heeft 4 jaar lang in de jury gezeten van het MTV-programma America's Best Dance Crew
Good to know: Zijn carrière begon ooit, net als die van Justin, bij The Mickey Mouse Club.

Joey Fatone

Leeftijd: Op 28 januari is hij 41 geworden.
Burgerlijke staat: Getrouwd met Kelly Baldwin sinds 2004. Maar ze zijn al samen sinds 1994!
Kinderen: Twee dochters, Briahna & Kloey.
Hobby: Koken! Joey heeft zijn eigen hotdogkraam: Fat One's. Een kleine knipoog naar de bijnaam die hij kreeg als het iets gezettere bandlid.
Good to know: Bandlid Lance Bass is Joey's beste vriend, Lance is zelfs de peetoom van zijn kinderen. 

Chris Kirkpatrick

Leeftijd: 46, en daarmee het oudste bandlid.
Burgerlijke staat: Sinds 2013 getrouwd met Karly Skladany.
Kinderen: Eén pasgeboren zoon, Nash Dylan. Chris werd afgelopen oktober voor het eerst vader.
Hobby: Acteren! Chris is te zien in de videoclips 'Lifestyle of The Rich And Famous' van Good Charlotte en 'Irresistible' van Fall Out Boy en Demi Lovato.
Good to know: De band is dan misschien uit elkaar, maar zijn nog steeds goede vrienden. Zo kwam de band weer even samen op de bruiloft van Chris! Niet om te zingen trouwens, maar wel om bij te kletsen en huwelijks-adviezen uit te wisselen.

Justin Timberlake

Leeftijd: 37 jaar en dus de jongste van het stel.
Burgerlijke staat: Sinds 2007 date hij met actrice Jessica Biel, in 2012 trouwde het stel.
Kinderen: Eén zoon, Silas.
Hobby: Bakken! Justin heeft een zwak voor het bakken van taarten. Hiervoor gaat hij regelmatig, inclusief schort, in de leer bij zijn oma Sadie.
Good to know: Sinds het verlaten van *NSYNC heeft Justin 5 albums uitgebracht, in 18 films gespeeld, zijn eigen restaurantketen geopend, 2 keer de Super Bowl gedaan, een eigen kledinglijn opgezet en een eigen muzieklabel opgezet. We kunnen voorzichtig wel zeggen dat Justin het meest succesvolle lid van *NSYNC is, toch?

En zit je perfecte match er tussen? Laat hieronder weten met welk *NSYNC-lid jij een vervolg date wilt inplannen:

*NSYNC

Zonder Chris had *NSYNC er nooit geweest, hij ging namelijk voor een plekje in de Backstreet Boys maar haalde nét de uiteindelijk formatie niet. Dus besloot-ie in 1995 een eigen boyband op te richten! De manager van de Backstreet Boys, Lou Pearlman, beloofde hem de band te financieren als hij er nog 4 mannelijke, jonge zangers bij kon vinden. En zo geschiedde.

Wist je dat de band naam een samenvoeging is van de namen van de leden? JustiN, ChriS, JoeY, JasoN, en JC vormen samen NSYNC!

In 1996 scoorde *NSYNC het eerste succes met 'I Want You Back', een regelrechte hit. De band bleef tot aan 2003 flinke hits scoren zoals 'Tearing Up My Heart', 'Bye Bye Bye' en 'Girlfriend'. Maar in 2003 besloot de band een pauze in te lassen. En hoewel ze nooit officieel uit elkaar gegaan zijn, hebben ze tot op de dag van vandaag geen nieuwe muziek uitgebracht.


Q-top 500 van de 90's

In de lijst staat de band drie keer genoteerd, daarmee staan zij op vier in het lijstje met meest genoteerde boybands. Net boven Westlife.

298 - 'I Want You Back' 
Met deze track zette de band zichzelf op de kaart, het was hun eerste single en meteen een hit. De track behaalde in Amerika en Australië de gouden status.

Eigenlijk was dit nummer, geschreven door superproducer Max Martin, voor de Backstreet Boys, maar die hadden het te druk. 229 - 'Thinking Of You (I Drive Myself Crazy)'
Dit is één van de weinig liedjes waar niet Justin of JC de lead-zang doen, maar waar Chris dat doet.

In de clip zie je die mannen opgesloten in een gekkenhuis. Gedurende de clip zie je van elk van de jongens het verhaal waarom ze daar beland zijn. Kleine spoiler, het is allemaal de schuld van een ex-vriendinnetje.


88 - 'Tearing Up My Heart'
Ook dit nummer was eigenlijk bedoeld voor de Backstreet Boys, maar leek toch beter te passen bij *NSYNC.

'Tearing Up My Heart' stond op het debuutalbum *NSYNC en werd de tweede wereldwijde hit van de jongens.