De 90's, het tijdperk van Hakken, Tamagotchi's en natuurlijk van de boybands! Sommigen zijn al lange tijd uit beeld, anderen spelen nog avond na avond in Las Vegas en hebben eigen cruises... 

Tijdens de Q-top 500 van de 90's sturen we je op speeddate met de 5 populairste boybands uit dat decennium. 

Vandaag zit je tegenover: Westlife! Welk bandlid kies jij hierna voor een vervolgdate? 

Leden

Nicky Byrne

Leeftijd: Geboren op 9 oktober 1978, dat maakt 'm dus 39.
Burgerlijke staat: Getrouwd met Georgina Ahern sinds 2003.
Kinderen: Twee zoons, Rocco & Jay en dochter Gia.
Good to know: In 2016 deed hij namens Ierland mee aan het Songfestival. Hij strandde helaas in de halve finale.

Mark Feehily

Leeftijd: 37, op 28 mei wordt-ie 38.
Burgerlijke staat: Momenteel single, is lange tijd verloofd geweest met de Britse zanger Kevin McDaid.
Kinderen: Geen.
Good to know: In 2015 bracht Mark zijn eerste solo-album uit: Fire. Eind vorig jaar bracht hij ook een eigen kerstalbum uit. (Romantisch!)

Shane Filan

Leeftijd: 38 jaar jong!
Burgerlijke staat: Getrouwd sinds 2003 hij met zijn jeugdliefde Gillian Walsh.
Kinderen: Drie kids, dochter Nicole en zoons Patrick & Shane.
Good to know: Shane is as we speak aan het touren met zijn solo materiaal! Klein nadeel, hiervoor moet je wel naar Ierland.

Kian Egan

Leeftijd: Net als Mark is Kian 37. 
Burgerlijke staat: Sinds 2009 getrouwd met de Engelse actrice Jodi Albert.
Kinderen: Drie zoons, Koa, Zekey & Cobi.
Good to know: Kian en Shane zijn behalve bandgenoten, ook nog familie! Shane is namelijk getrouwd met het nichtje van Kian.

Brian Mcfadden

Leeftijd: Tikt op 12 april de 38 jaar aan.
Burgerlijke staat: Trouwde in 2002 met Atomic Kitten zangeres Kerry Katona, in 2004 gingen ze uit elkaar. In 2012 trouwde hij opnieuw, met model Vogue Williams. Ook dit huwelijk strandde, ze scheidden in 2015. Momenteel is hij single.
Kinderen: Twee dochters, Molly & Lilly Sue met ex-vrouw Kerry.
Good to know: Brian verliet de band definitief in 2004 om een solo-carrière op te bouwen. Helaas vooralsnog met weinig succes. Westlife daarentegen bracht na zijn vertrek nog 6 albums uit.

En zit je perfecte match er tussen? Vul hieronder in met welk Westlife-lid jij nog een keer wilt afspreken

Ontstaan Westlife

De Ierse band is opgericht in 1998, door Louis Walsh, manager van Boyzone, én Boyzone-zanger Ronan Keating. Mannen die wel weten hoe een boyband werkt dus!

Kian, Mark en Shane zaten samen al in een band, IOU, maar deze werd opgesplits om een nieuwe band te vormen: Westside. Onder leiding van Ronan voegde Brian en Nicky zich bij de band. Klein probleempje, de naam Westside was al bezet. Na een brainstorm werd de boyband Westlife geboren. 

In 1999 scoorde de band hun eerste hit: 'Swear It Again'. Maar ze zette zichzelf dat jaar pas echt op de kaart met hun hits 'If I Let You Go' en 'Flying Without Wings'. Al deze hits zijn terug te vinden op het debuutalbum wat dat jaar uitkwam: Westlife.

Q-top 500 van de 90's

In de lijst staat de band twee keer genoteerd, daarmee staan zij op vijf in het lijstje met meest genoteerde boybands.

Nummer 155 - 'If I Let You Go'
Romantische liefdes liedjes zingen, daar is Westlife de beste in. 'If I Let You Go' is daar een goed voorbeeld van. Met teksten als "But if I let you, go I will never know what my life would, be holding you close to me," weten de jongens menig vrouwenhart sneller te doen kloppen. Toen én nu!

In Engeland, Ierland en Noorwegen weet de single in 1999 een nummer 1 positie te halen in de hitlijsten. In het Verenigd Koninkrijk werd het liedje ruim 315.000 keer verkocht en ook op YouTube doet 'ie het lekker: 69 miljoen views and counting.


Nummer 93 - 'Flying Without Wings'
1999 was de grote doorbraak voor Westlife, na 'If I Let You Go' werd dat jaar namelijk ook 'Flying Without Wings' een nummer 1 hit.

Het nummer gaat over dat het gelukzalige gevoel dat kinderen, vriendschap en je geliefde je geven te vergelijken is met hoe het voelt om te vliegen zonder vleugels. Ook al zo romantisch!

Shane heeft ooit in een interview laten vallen dat dit waarschijnlijk het beste Westlife-liedje ooit is. 


En na de 90's dan?

De 90's waren eigenlijk een opwarmertje voor de band. Want hun echt grote succes kwam eigenlijk pas in het begin van de 00's. In dat decennium scoorden ze maar liefst 12 nummer 1-hits.

In 2004 kreeg de band een flinke tegenvaller toen Brian besloot de band te verlaten om zich op zijn solo-carrière te focussen. Hoewel de band doorging met Nicky, Mark, Shane & Kian, bleef het scoren van grote hits als 'Flying Without Wings', 'Uptown Girl', en 'My Love' uit.

Toch weerhield het vertrek van Brian het de jongens er niet van nieuwe muziek te maken. Ze brachten nog 6 albums uit, waaronder een Greatest Hits-album en coveralbum geïnspireerd door Frank Sinatra. Uiteindelijk brachten ze in 2010 hun laatste studioalbum uit: Gravity. 

Gevolgd door een afscheidstour in 2012 waarmee de band besloot definitief uit elkaar te gaan. Althans, definitief... eind 2017 laaiden de geruchten op dat er gewerkt zou worden aan een reünie! Tot op de dag van vandaag worden deze geruchten niet bevestigd, maar er is natuurlijk niks mis met een beetje goede hoop!