De 90's, het tijdperk van Hakken, Tamagotchi's en natuurlijk van de boybands! Sommigen zijn al lange tijd uit beeld, anderen spelen nog avond na avond in Las Vegas en hebben eigen cruises... 

Tijdens de Q-top 500 van de 90's sturen we je op speeddate met de 5 populairste boybands uit dat decennium. 

Vandaag zit je tegenover: Five! Met wie van deze vijf heren zie jij jezelf wel een vervolgdate inplannen?

Leden

Sean Conlon

Leeftijd: 36 jaar, wordt op 20 mei 37.
Burgerlijke staat: Getrouwd, maar zijn vrouw wil anoniem blijven. 
Kinderen: Eén, een dochtertje.
Hobby: R&B! Nadat de band voor de eerste keer uit elkaar ging besloot Sean zijn grote droom achterna te gaan: R&B zanger worden. Helaas was zijn R&B-carrière niet zo succesvol als zijn boyband-carrière.
Good to know: In 2012 deed Sean auditie voor de Engelse versie van The Voice, maar kwam helaas niet door de Blind Auditions. Daarna besloot hij toch terug te keren naar de band voor de tweede reünie in datzelfde jaar.

Ritchie Neville

Leeftijd: 38 jaar jong.
Burgerlijke staat: Schijnt momenteel aan het daten te zijn. Maar met wie blijft de vraag.
Kinderen: Eén, dochter Ella Rose. Met zijn ex-vrouw Atomic Kitten zangeres Natasha Hamilton
Hobby: Wijn! Ritchie is in Australië zijn eigen restaurant begonnen waar hij zich is gaan ontwikkelen tot sommelier.
Good to know: In 2016 deed hij mee aan het dating-programma Take Me Out, waar hij een date met één van de vrouwelijke kandidaten aan overhield. Dit liep uiteindelijk op niks serieus uit. 

Scott Robinson

Leeftijd: Geboren op 22-11-1979, dat maakt 'm 38 jaar.
Burgerlijke staat: Getrouwd met Kerry Oaker. Het stel trouwde één dag nadat Five in 2001 uit elkaar ging.
Kinderen: Vier, zoons Brennan & Kavan en tweeling Bobbi-Rayne & Kayde-Rose.
Hobby: Haren knippen! In 2008 deed Scott mee aan het programma Celebrity Scissorhands, waarin bekende personen hun kapperskills showen. Scott werd uiteindelijk zelfs derde.
Good to know: Hij heeft ook carrière gemaakt als radio-dj. Bij Essex FM had hij in 2002 een aantal maanden een baantje als dj.

Jason "J" Brown

Leeftijd: 41 jaar, en daarmee het oudste bandlid.  
Burgerlijke staat: Voor zover bekend single!
Kinderen: Geen.
Hobby: Rappen! Jason had in de band de rol als leadzanger, maar was ook regelmatig als rapper te horen op die tracks.
Good to know: Is een man van de wereld. Zo groeide hij als kind op in Duitsland en Canada. 

Abz Love

Leeftijd: Ook Abz is 38 jaar, op 29 juni tikt hij de 39 aan.
Burgerlijke staat: Vorig jaar gescheiden van zijn vrouw Vicky Fallon, hij schijnt momenteel vrijgezel te zijn.
Kinderen: Geen.
Hobby: Boeren! En dan de platteland-versie. Samen met zijn inmiddels ex Vicky maakte hij in 2014 deel uit van het reality programma Country Strife: Abz on the Farm, waarin hij en zijn vrouw hun stadsleven inruilden voor een zelfverzorgend leven op een boerderij.
Good to know: Heet eigenlijk gewoon Richard! Toen hij lid werd van Five nam hij de naam Abz aan als artiestennaam, wat een afleiding is van zijn tweede naam Abidin. 

En zit je perfecte match er tussen? Laat hieronder weten met welk Five-lid jij een vervolg date wilt inplannen:

FIVE

Bob en Chris Herbert, de mannen achter de Spice Girls, waren in 1997 op zoek naar een nieuwe boyband. Eentje met een wat stoerder imago. 3000 mannen reageerden op hun auditie-oproep, waaruit uiteindelijk de groep Five ontstond. 

In november van dat jaar scoorden de jongens al gelijk hun eerste hit: 'Slam Dunk (Da Funk)'. Het ging de band voor de wind, ze scoorde in de jaren daarna grote hits als 'If Ya Gettin' Down' en 'Everybody Get Up'. Maar in 2001 kwam er een einde aan het succes.

In dat jaar verliet Sean de band, waarom was toen niet duidelijk maar later bleek hij het mentaal niet meer aan te kunnen. Datzelfde jaar viel de hele band uit elkaar. Maar in 2006 deed de band een poging tot een comeback! Althans, vier van de vijf leden kondigden een nieuwe start aan. Sean was namelijk druk bezig met zijn solo-carrière op dat moment.

De comeback kwam echter niet van de grond en nog geen jaar later kondigde de band aan definitief te stoppen. Althans... in 2012 deden ze toch nog een poging! Sean had zich inmiddels weer bij de band aangesloten nadat hij solo geen succes scoorde, alleen J hield het dit keer wel voor gezien. 

Twee jaar later besloot ook Abz de groep te verlaten en bleef er slechts een trio over. Maar Scott, Ritchie & Sean zijn nog steeds still going strong! In 2016 stonden ze zelfs nog op ons eigen Foute Party.


Q-top 500 van de 90's

In de lijst staat de band zes keer genoteerd, daarmee zijn zij de op één na meest genoteerde boyband in de top 500, boven Westlife*NSYNC en Take That.

456 - 'When The Lights Go Out'


390 -'If Ya Gettin' Down'


357 - 'Slam Dunk (Da Funk)'


314 - 'Got The Feelin''


238 - 'Keep On Movin''


65 - 'Everybody Get Up'