Naast muziek gaat streamingsdienst Spotify nu ook video en podcasts aanbieden op zijn platform. De nieuwe functies zijn op het moment alleen nog maar beschikbaar op iPhones in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden. Shows en podcasts zullen muziek gaan afwisselen op de app.

"We brengen nu een diepere, rijkere en uitgebreidere Spotify-ervaring", aldus Spotify-oprichter en CEO Daniel Ek. "Spotify wordt de soundtrack van je leven door een grotere wereld van entertainment aan te bieden met een mix van de beste muziek, podcasts en video gedurende de dag."

In Amerika gaat Spotify de samenwerking aan met kanalen als ABC, NBC, TED, Vice Media en Comedy Central. De podcasts komen van verschillende Amerikaanse radio-dj's en artiesten. Onder andere Rixton en Icona Pop zullen een radioshow voor hun rekening nemen. Bovendien zal er een exclusieve tv-serie komen van Parks And Recreation-actrice Amy Poehler.

Een andere nieuwe functionaliteit van Spotify is 'Running'. Hierbij meet de app je hartslag en past daarbij de muziek aan. Hoe hoger de hartslag, hoe meer je liedjes krijgt voorgeschoteld met een hogere BPM (Beats Per Minute).

Bekijk hierboven de promovideo!

Foto: ANP XTRA Lex van Lieshout